İftariye tabağı nedir ve içinde neler olur? En kolay iftariye tabağı hazırlama

Ramazanda sofralarınızda yer vereceğiniz iftariyelikleri yakından tanımak istiyorsanız ve kendinize “iftariyelik tabağına neler konmalı?” sorusunu soruyorsanız, şu önerilerimizle zengin ve doyurucu sofralar kurabileceksiniz. Hadi gelin birlikte "İftariye tabağı nedir ve içinde neler olur?" sorusunun yanıtına bakalım. İşte en kolay iftariye tabağı hazırlama şekli.

Sevgi ve hoşgörünün ayı Ramazanda manevi duygular, kalabalık bir aile yemeği ile bütünleşir ve tadına doyum olmaz. Yemekler sofranın baş köşesinde yerini alır. Ramazanda tüm sofralar özeldir. Misafirlerle birlikte beklenen iftar saatine kadar, mutfakta hummalı bir çalışma, masa düzeninde titiz bir hazırlıklar vardır. Herkesin her yemekten tadabilmesi için özenli bir sofra düzeni oluşturulur. Ramazanda uzun süren açlıktan sonra mideyi yormamak gerekir. Bu nedenle oruç açıldıktan sonra bir kase çorba içilmeli ve ana yemeğe geçmeden önce iftariyelik gibi hafif lezzetlerle devam edilmelidir. İftariyelikler, fırından yeni çıkmış Ramazan pidesine en iyi şekilde eşlik eden lezzetlerdir. İftariyelikler arasında;

  • peynir,
     
  • zeytin çeşitleri,
     
  • pastırma,
     
  • kavurma,
     
  • salam ve jambonlar iftarda da sahurda da sofraların baş tacı edilir. 

Tüm bunlar zamanınızın önemli bir kısmını alacağı için iftariyelik hazırlığını mutfağınız dağılmadan sırayla yapmanız, masa hazırlama saati geldiğinde işinizi kolaylaştırır. İftariyeliklerin üzerini streç filmle kapatarak bir tepsiye dizebilir ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Özellikle kalabalık bir iftar davetinde iftariyeliklerin herkesin yetişebileceği mesafelerde olması önemlidir. Bu durumda küçük çerezlikler, minik sunum tabakları iftariyeliklerinizi bölerek masanıza düzenli bir şekilde serpiştirmenizi kolaylaştırır.

İftar sofrası nasıl hazırlanır? İftar sofrası nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERİftar sofrası nasıl hazırlanır? İftar sofrası nasıl olmalı?

iftar menüsü

iftar menüsü

İftar yemeği hazırlayacak vaktiniz yoksa az çemenli pastırma ile omlet hazırlayabilir, yöresel peynir çeşitleriniz, bir demlik çay ve söğüş doğranmış salatanızla mükellef bir sofra hazırlayabilirsiniz.

kahvaltı tabağı

kahvaltı tabağı


Pastırma ile bir önceki günden artan pideleri değerlendirebilirsiniz. İftar sofranızda artan pidelerinizi üçgen dilimler haline getirerek, pastırma, kaşar peyniri ve domates dilimleri ile fırınlayabilir, bir sonraki akşam kekik ve pul biber ilavesiyle pastırmalı pizza olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Ramazan ayında hangi içecekler ve şerbetler yapılır? En kolay RamazanİLİŞKİLİ HABERRamazan ayında hangi içecekler ve şerbetler yapılır? En kolay Ramazan'a özel içecek tarifleri

iftariyelik

iftariyelik


İftar davetinizde iftariyelikleriniz arasında pastırmaya da yer verebilirsiniz. Bu lezzet, sıcacık ramazan peyniri ve Trakya eski kaşarı ile mutlaka denenmeli. 

Afiyet olsun...

Mart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri!

İLİŞKİLİ HABER

Mart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

TMxReLaX1v4 1 ay önce

Lötfen gelsn üç