İftar sofrası nasıl hazırlanır? Ramazanda iftar sofrası nasıl olmalı? İftar tabağında ne olmalı

Sevgi ve hoşgörünün ayı olan ramazan geldiği için evlerde büyük bir heyecan ve telaş yaşanır. Ramazan iftar sofraları en güzel manasıyla herkes için birleştirici olmasıdır. 11 ayın sultanı Ramazan ayında tadına doyulmaz sofralar hazırlamak ister misiniz? Yasemin.com ekibi olarak iftar sofrası nasıl hazırlanır, iftar sofrası nasıl olmalı gibi sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Detaylar haberimizde:

Müslüman alemi için en önemli olan ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Ramazan ayının en önemli özelliği Kuran'ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlamış olmasıdır. Ramazanda manevi duygular, kalabalık bir aile yemeği ile bütünleşir, tadına doyum olmaz yemekler sofranın baş köşesinde yerini alır. Ramazan ayı geldiği zaman dolaplar yenilenir, en taze meyve ve sebzeler alınır. El açması börekler, eş dostlar iftara çağrılır. Kalabalık sofralar afiyetle yenir. Sevgi ve hoşgörünün ayı  Ramazanda tüm sofralar özeldir. Misafirlerle birlikte beklenen iftar saatine kadar, mutfakta hummalı bir çalışma, masa düzeninde titiz hazırlıklar vardır ve herkesin her yemekten tadabilmesi için özenli bir sofra düzeni oluşturulur. İftar davetlerinde zengin menünüzün yanında şık bir sofra hazırlamak için uygulayacağınız bazı öneriler hayat kurtarıcı olabilir. Bu yazımızda; iftar sofrası sunumları, iftar menüsü planlama, iftariyelik çeşitler hazırlama, iftar sofrası düzenleme, iftar sofrasında olması gerekenleri detaylarıyla birlikte sizlerin beğenisine sunuyoruz. 

ramazanda iftar sofrası nasıl hazırlanır

ramazanda iftar sofrası nasıl hazırlanır

İFTAR SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?

- Her şeyin eksiksiz olması için günler öncesinden planlanan menü, iftar anına kadar hazır olması için tüm emekler harcanır ve ortaya resim gibi kusursuz bir sofra çıkartılır. 

- Hem şık hem de bol çeşitli bir iftar sofrası hazırlamanızı kolaylaştırmak için; önce tatlılar hazırlanıp dinlenmeye bırakılır ardından ise etli yemekler yapılır.

- İftara yakın ise tazeliğini kaybetmemesi için salataları yerleştirin. Çorbayı ise soğumaması için tencerede bırakın. Eğer son yarım saat kalmışsa kısık ateşte altını yakarak hazır konumda bekletebilirsiniz. 

RamazanİLİŞKİLİ HABERRamazan'da alışveriş önerileri! Ramazan'da ekonomik alışveriş nasıl yapılır?

iftar sofrası nasıl hazırlanır

iftar sofrası nasıl hazırlanır

- Ramazanda iftar sofrasında masada kaç kişi olacaksa, o kadar sayıda servis açmanız gerekiyor. Menünüzde sıcak ve soğuk yemekler olacaksa çorba kasesi, yemek tabağı, servis tabağı masanızda bulunması gerekiyor. 

misafir için şık sofra nasıl hazırlanır

misafir için şık sofra nasıl hazırlanır

- Çatal, kaşık ve bıçak düzeni ise dikkat edilmesi gereken bir husustur. Şık iftar sofrası için, çatalları güzel ve uyumlu bir peçete üzerine yerleştirebilirsiniz. Oruçlar suyla açıldığından mutlaka kişiye özel su bardağı, servis tabaklarının sağ üst köşesinde yer almalıdır.

Bardaklara su doldururken tamamı değil biraz boşluk bırakılarak doldurulmalıdır. Bu hem su israfını önlemek ve hem de bardaklarını masaya yerleştirirken dökmemek için yapılması gereken işlemlerden biridir. 

iftar sofrası nasıl olmalı

iftar sofrası nasıl olmalı

Yemek sırasında sudan hariç bir içecek ikram edilecekse su bardağının yanına ek bir bardak yerleştirilmesi gerekir.

Masada herkesin rahatlıkla ulaşmasını sağlamak için ara sıcak ve ara soğuk mezelerini doğru aralıklarla yerleştirmek gerekiyor. Dilerseniz ara sıcak ve mezeleri küçük tabaklara yerleştirebilirsiniz. 

Ramazanın olmazsa olmaz ekmek kültürünü lezzetlendiren pideleri soğumaması için ezan vaktine yakın bir zamanda sofraya getirebilirsiniz.  

İftar sofralarını daha şık bir hale getirmek için ortaya ya da kenara küçük bir vazoda taze çiçek veya yapay çiçek koyabilirsiniz. 

iftar menüsü planlama

iftar menüsü planlama

Tabaklarınızın ve yemeğinizin şıklığını biraz daha göstermek için masanıza, sade ve açık tonlarda daha çok beyaz bir masa örtüsü kullanabilirsiniz.

Tuz ve baharat kullananlar için, rahat kullanımlı tuzluk ve baharatlıkları sofranın bir köşesine yerleştirebilirsiniz. 

iftar ve ramazan menüleri

iftar ve ramazan menüleri

Ramazan sofranızı kusursuz bir düzende hazırlamak bu kadar basit... Hayırlı iftarlar...

Hurma şekeri nedir? Hamilelikte hurma yemenin faydaları ve hurma şekeri tüketimi...

İLİŞKİLİ HABER

Hurma şekeri nedir? Hamilelikte hurma yemenin faydaları ve hurma şekeri tüketimi...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Dilanur 3 yıl önce

Ben böyle hazılamıyıcam eee Doğubayazıt.

Toplam 1 beğeni