Ramazan'da alışveriş önerileri! Ramazan'da ekonomik alışveriş nasıl yapılır

On bir ayın sultanı ramazanın bereketi ramazan alışverişi ile tamamlanır. Ramazan ayında oruçlu iken yapılan alışverişlerde dikkat etmek çok önemlidir. Peki ramazan alışveriş önerileri nelerdir, Ramazan'da ekonomik alışveriş nasıl yapılır? İşte bütçenizi sarsmadan ve gereksiz şeyleri almadan yapabileceğiniz ramazan alışverişi tavsiyeleri:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ramazan ayı, evlerde bereketin de arttığı özel bir dönemdir. Akşam yemekleri çok daha çeşitli olur. Tüm gün orucunu tutan ev halkı için iftar menüsü gibi iftar sonrası atıştırmalıklar ve sahur menüsü tam bir şölen havası yaşatır. Ramazan ayında alışveriş yapmak çok zorlayıcı bir hale gelebiliyor. Çünkü oruç tutarken market alışverişine gidildiği zaman herkes aç olduğu için tüketmeyeceği şeyleri bile almak istiyor. Alışveriş yaparken çoğu şeyi canımız çeker. Bu yüzden alışverişi ramazan ayına girdiğimiz haftada yapmak daha mantıklıdır. Ramazan gelmeden çay, deterjan, sıvı yağ, makarna, un, şeker, bakliyat gibi ürünleri satın alabilirsiniz. İşte dikkat edilmesi gerekenler:

  • Ramazanda alışveriş yapmaya karar verdiyseniz de market alışverişine başlamadan ihtiyaçlar listesi hazırlayabilirsiniz.
     
  • Bu liste sizi hem tasarruf sağlayacak hem de oruç iken yorulmanız açısından son derece mantıklıdır.
     
  • Böyle bir liste yaparak evinizin bir aylık ihtiyacını satın alabilirsiniz.

Hurma çeşitleri nelerdir? En lezzetli hurma çeşitleri hangileri? Hurma özellikleriİLİŞKİLİ HABERHurma çeşitleri nelerdir? En lezzetli hurma çeşitleri hangileri? Hurma özellikleri

ramazan alışverişi nasıl yapılır

ramazan alışverişi nasıl yapılır

RAMAZANDA ALIŞVERİŞ ÖNERİLERİ! 

Bolluk ve bereket ayı Ramazanda iftar ve sahur sofralarında olduğu kadar alışverişte de tasarruflu olmak önemlidir. Bu mübarek ayda artan yemekler pratik çözümlerle değerlendirilir ve çoğaltılır, alışverişler her zamankinden daha tutumlu ve düşünerek yapılır. 

Liste yapın: Ramazanda alışveriş yapmadan önce evde ihtiyaç doğrultusunda liste hazırlayın. Bu liste, hem alışverişinizin eksiksiz olmasını sağlayacak hem de alışverişte gereksiz ürünler almanızı engelleyecektir.

Raf ömrüne dikkat: Sıvı yağ, şeker, un ve bakliyat gibi gıdaları alırken raf ömrü uzun olan ürünleri satın alabilirsiniz.  

ramazanda alışveriş listesi

ramazanda alışveriş listesi

Taneyle alışveriş: Oruçluyken gün boyu beslenme olmadığı için sebze ve meyveleri tane ile haftalık almak daha doğru olur.  Böylece hem taze besinler tüketecek hem de besinlerin bozulmasına çözüm bulmuş olacaksınız.

Toplu alışveriş:  Alışveriş listenizi hazırladıysanız bakliyat, şeker ve yağ gibi uzun ömürlü gıdaları toptan bir şekilde satın alabilirsiniz. 

Her gün düzenli olarak iftar için ramazan pidesini satın alabilirsiniz. 

Geleneksel Türk evleri özellikleri nedir? Türk ev dekorasyonu nasıl olur?

İLİŞKİLİ HABER

Geleneksel Türk evleri özellikleri nedir? Türk ev dekorasyonu nasıl olur?
Fıtır sadakasının Ramazan ayından önce verilmesi caiz midir?

İLİŞKİLİ HABER

Fıtır sadakasının Ramazan ayından önce verilmesi caiz midir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0