En şık iftar menüsü nasıl hazırlanır? 13. gün iftar menüsü

İftar menüleri vererek akşam için ne pişireceğim diyenler için kolaylık sağlamaya devam ediyoruz. 13. gün iftar menüsü oldukça şık yemeklerden oluşuyor. Üstelik yapımları da sandığınız kadar zor değil. Sofralarınızı büyüleyecek 13. gün iftar menüsü tarifleri sizlerle…

30 günlük iftar menüsü hazırlamaya 13. günde devam ediyoruz! Ekşili köfte çorbası ile iştah açıcı iftar çorbaları arayanları memnun edebilecek bir tarif sunuyoruz. Değişik iftar yemekleri arasında tavada pratik tavuk çöp şiş ve yanında özel sosunda pişen enfes makarna! Şık sunumlu iftar tatlıları tercih edenlerin hoşuna gideceğini düşündüğümüz Osmanlı usulü güllaç var menüde. Ramazanda iftara ne yapsam telaşına düşmemek için takipte kalın!

ramazan menüsü 13

ramazan menüsü 13

Kaçıranlar için: 12. gün iftar menüsü: 

En geleneksel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 12. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn geleneksel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 12. gün iftar menüsü

13. GÜN İFTAR MENÜSÜ:

  • EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI:

ekşili köfte

Terbiyesi, nefis köfteleri ayrı zamanda muhteşem sebzelerle buluşturan ekşili köfte çorbası hem besleyici hem de doyurucu. Misafirlerinize yapabileceğiniz ekşili köfte çorbası damaklarda iz bırakacak. Peki ekşili köfte çorbası nasıl yapılır? Ekşili köfte çorbası yapımında nelere dikkat edilmeli? Adım adım ekşili köfte çorbasının tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

En kolay ekşili köfte çorbası nasıl yapılır? Ekşili köfte tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay ekşili köfte çorbası nasıl yapılır? Ekşili köfte tarifi

  • KÖZ BİBER VE PASTIRMALI KURU FASULYE:

Hepimizin çok sevdiği, milli yemeğimiz dediğimiz Kuru Fasulye’yi Sana yorumuyla yeniden hazırladık. Köz biber ve pastırma ile lezzetine lezzet kattığımız bu tarifte elbette Sana Klasik kullandık! Peki sizin sulu yemeklerdeki tercihiniz hangi Sana lezzeti?

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

200 gr Sana Klasik
4 adet kırmızı biber
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
200 gr çemensiz pastırma
500 gr kuru fasulye (önceden ıslatılmış ve haşlanmış)
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su

KÖZ BİBER VE PASTIRMALI KURU FASULYE

KÖZ BİBER VE PASTIRMALI KURU FASULYE

YAPILIŞI

Kırmızı biberleri közledikten sonra kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Soğanları küp şeklinde doğrayın. Tencerenin içine Sana Klasik koyup eritin. Pastırmaları küp şeklinde doğrayarak yağda kavurun. Soğanları ve biber salçasını ekleyip iyice kavurun.

Doğranmış domatesleri ekledikten sonra içine haşlanmış kuru fasulyeleri de ekleyin ve üzerine 3 su bardağı sıcak suyu dökün.

Altını kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra içine közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin.

10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.

  • TAVUK ŞİŞ:

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan tavuk şiş evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir yemek. Yanında pilavla servis edebileceğiniz tavuk şiş pratik olmasıyla da sadece 5 dakikanızı alacak türden. Fırında tavuk şiş nasıl yapılır? Tavuk şiş yapmanın püf noktaları nelerdir? öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz. 

tavuk şiş



Mutfağınızı kebapçıya çevirmeye ne dersiniz? İftar vaktine kadar marine edip tavada lokum gibi yumuşacık pişirebileceğiniz tavuk şişin püf noktalı tarifi sizleri bekliyor!

Fırında tavuk şiş nasıl yapılır? En kolay tavuk şiş tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında tavuk şiş nasıl yapılır? En kolay tavuk şiş tarifi

  • ,SPAGETTİ CARBONARA:

Öğrenci evlerinin ve bekarların sık sık yaptığı makarnayı dünya mutfağına uygun yapmanın tam zamanı. Birbirinden farklı makarnalarla sofralarınızı şenlendirmek isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifimizi denemelisiniz. Lezzetli İtalyan usulü makarna tarifi:

İtalyan usulü makarna

Salçalı, sarımsaklı, domatesli sosta demlenerek pişen makarna tekniği artık yeni favoriniz olacak! Her yaştan damak zevkine hitap eden bu menü herkesi mutlu edecek türden.

İtalyan usulü makarna nasıl yapılır? Spagetti Carbonara yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERİtalyan usulü makarna nasıl yapılır? Spagetti Carbonara yapmanın püf noktaları

  • OSMANLI USULÜ GÜLLAÇ:

güllaç

Osmanlı dönemine ait olan tariflerin hem şifalı hem de lezzetli olduğunu bilmeyen yoktur. Ramazan ayında da sık sık yapılan enfes güllaç tatlısının Osmanlı usulü yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. Kıvamı, tadı ve görünümüyle ağızda dağılan enfes Osmanlı usulü güllaç tarifi haberimizin detaylarında. 

Osmanlı usulü güllaç nasıl yapılır? Osmanlı Mutfağı yöntemiyle güllaç püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEROsmanlı usulü güllaç nasıl yapılır? Osmanlı Mutfağı yöntemiyle güllaç püf noktaları

HAYIRLI İFTARLAR...

14.günün iftar menüsü için tıklayın..

En iştah kabartıcı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 14. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn iştah kabartıcı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 14. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0