En hafif ve özel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 29. gün iftar menüsü

Ramazan ayının son gününde de enfes yemek menüleri ile yanınızdayız. Her gün olduğu gibi bu son günde sofralarınıza eşlik edecek yemek, pratik, kolay ve dengeleyici yemek tarifi ile yanınızdayız. İşte 29. gün iftar menüsü...

Mübarek 11 ayın sultanı Ramazan; oruç, teravih namazı, fitre, Kadir Gecesi, mukabele, aile ile kurulan sofralar derken bugün tuttuğumuz orucu sonlandırıyoruz. 29 gün boyunca sofralarınıza yemek tariflerimizle ortak olmaya çalıştık. Seneye Ramazana sağlıkla kavuşmak tek dileğimiz. 29. Gününde de harika menüler oluşturmaya en lezzetli Ramazan yemekleri yapmaya devam ediyoruz. Denenmiş, tam tutan tarifleri sizlere sunuyoruz. Her gün olduğu gibi bugün de en lezzetli ramazan yemekleri sizlerle! İftar çorbaları arasında ramazan günlerinde çok besleyici ezogelin çorbası; ana yemekte göz alıcı sunumuyla avcı kebabı ve akşam yoğurup ister sahura ister iftara kızartabileceğiniz bulut gibi hafif puf börek! Değişik iftar tatlıları arayanlar için baklava tatlısı var! Çok besleyici ve doyurucu bir menü arıyorsanız bu tarifler tam size göre!

ramazan menüsü 29

ramazan menüsü 29

Kaçıranlar için 28. gün iftar menüsü:

En bereketli ve şık iftar sofrası nasıl hazırlanır? 28. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn bereketli ve şık iftar sofrası nasıl hazırlanır? 28. gün iftar menüsü

29. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • EZOGELİN ÇORBA:

Kalabalık sofraların baştacı olan ezogelin çorbasını pratik bir şekilde yapabileceğiniz tarifi sizler için araştırdık. İlk bakışta mercimek çorbası ile karıştırılan ezogelin çorbası kıvamıyla çocuklar içinde doyurucu bir lezzet. Enfes lokanta usulü ezogelin çorbasının pratik tarifi bugünkü yazımızda.

ezogelin çorbası

Lif deposu, sindirim sisteminizi destekleyecek takviye niteliğinde bir çorba! Mercimek, bulgur ve pirinçle hazırlanan, resimli, tam ölçülü tarif için buyursunlar.

Lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?

  • AVCI KEBABI:

Damaklarda iz bırakan nefis lezzetlerden biri olan avcı kebabı, Türk mutfağının en özel tarifleri arasında yer alıyor. Hemen herkesin çok sevdiği bu eşsiz lezzeti siz de evinizde hazırlayabilirsiniz. Misket köfteli, bolca sebzeli doyurucu bir kebap tarifi önerimiz var! Damak tadınıza çok uygun, şık davetleri süsleyecek lezzette üstelik çok bereketli! İftara harika bir sofra olacak.

Avcı kebabı

Avcı kebabı

MALZEMELER

500 gram dana eti(Az yağlı, kuşbaşı)
4-5 adet domates
10-12 adet yeşil biber
5-6 diş sarımsak
1 dal taze biberiye
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber

Avcı kebabı yapılışı

Avcı kebabı yapılışı

YAPILIŞI

Domateslerin yarısı rendelenmiş, diğer yarısı ise küp küp doğranmış biçimde güvecin içine atın.

Önceden kaynatılmış olan su üzerini biraz geçene kadar ilave edin.

45 dakika ateşin üstünde pişmeye bırakın.

Avcı kebabı tarifi

Avcı kebabı tarifi

İyice kaynamış ve püre kıvamını almış domateslere et ilave edin.

Et yaklaşık 40 dakika ateşte bekletin.

Bu arada et pişerken ince ve yuvarlak şekilde kesmiş olduğumuz yeşil biberleri ilave edin.

En son olarak bütün baharatlarımızı yemeğimize ilave edip dinlendirmeye bırakın.

Büyük bir tepsiye alarak servis edebilirsiniz.

  • PUF BÖREĞİ:

Çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz özel ve pratik tarifler arıyorsanız puf böreği tam size göre. Hamur ve tereyağı veya diğer katı yağlardan oluşan lamine hamurdan yapılmış lapa lapa hamur işi olan puf böreği sofralarınıza çok yakışacak.

puf böreği

İster iftar sofranıza ister sahura kolayca yoğurup kızartabileceğiniz bulut gibi hafif puf böreği! Avcı kebabının yanına doyurucu bir alternatif arıyorsanız mutlaka deneyin deriz.

Puf gibi yumuşacık börek! Puf böreği evde nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPuf gibi yumuşacık börek! Puf böreği evde nasıl yapılır?

  • FINDIKLI ELMALI ÇITIR BAKLAVA TATLISI:

Nefis Karadeniz fındıkları ile tam da mevsiminde dediğimiz elmalar ile çıtır çıtır bir baklava yapalım istedik.  Sunumuyla, lezzetiyle ister kendinizi, ister misafirlerinizi, isterseniz de ailenizi şaşırtın. 

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

1 paket Sana Klasik 
1 paket baklava yufkası
4 adet elma
300 gram fındık içi
500 gram toz şeker
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı toz tarçın

FINDIKLI ELMALI ÇITIR BAKLAVA TATLISI:

FINDIKLI ELMALI ÇITIR BAKLAVA TATLISI:

YAPILIŞI

Elmaları rendeleyin ve bir tavada rendelenmiş elmaları, 200 gram toz şeker ve bir tatlı kaşığı tarçını ekleyerek pişirin. Ayrıca içine fındıkları da ekleyip karıştırın.

Sana Klasik’i eritin. Baklava hamurlarını iki kat olarak üst üste koyun ve aralarına erittiğiniz Sana Klasik’i ile fırça yardımıyla sürün.

İnce uzun şeritler halinde yufkayı kesin. Muska börek şeklinde iç harcı yerleştirip sarın.
180 derecede yaklaşık 15 dakika boyunca fırında pişirin.

Özellikle çıtır olmaları önemlidir.

Sonrasında su ve şekeri eriterek şerbet hazırlayın. Fırından çıkan elmalı çıtır baklavaları şerbete batırın.

Üzerine fındık serpip servis edebilirsiniz.

En kolay şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir?

HAYIRLI İFTARLAR...

30.günün iftar menüsü için tıklayın...

En ahenkli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 30. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn ahenkli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 30. gün iftar menüsü

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0