Taban simidi nedir ve nasıl yapılır? Manisa usulü taban simidinin püf noktaları

Manisa'ya özgü olan ve ramazan ayı ile bütünleşen taban simidi, bu sene de sahur sofralarının vazgeçilmezi oldu. Manisa’nın geleneksel lezzetlerinden olan taban simidi susatmadığı için ramazanda tüketiliyor. Taban simidi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Manisa'da yetişen nohutlardan doğal yolla elde edilen mayayla yapılan ve bu özelliğiyle benzerlerinden ayrılan taban simidinin üretimi ramazanda artıyor. İsmini yassı yapısından alan "taban simidi", kentteki fırınlarda un, su, nohut mayası, pekmez ve susamdan imal ediliyor. Oldukça lezzetli olan Manisa'nın taban simidi herkes tarafından yoğun talep ediliyor. Nohut mayasının verdiği tatlımsı tadıyla çocuklarca da çok sevilen simit, sahurlarda Manisalıların sofralarını süslüyor.

Nohut mayası nedir ve nasıl yapılır? Nohut mayası ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERNohut mayası nedir ve nasıl yapılır? Nohut mayası ne işe yarar?

TABAN SİMİDİ

TABAN SİMİDİ

Taban simidinin kentte bir ramazan geleneği olduğunu dile getiren Gültekin, bunu fırıncılar olarak yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Gültekin, taban simidinin en önemli özelliğinin nohut mayası kullanılması olduğunu, mayayı Manisa'da yetişen nohutlardan doğal yolla ürettiklerini ifade etti.

Akhisar simit ekmeği nasıl yapılır? Meşhur olan Akhisar simidinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERAkhisar simit ekmeği nasıl yapılır? Meşhur olan Akhisar simidinin püf noktaları

SİMİT YAPIMI

SİMİT YAPIMI

TABAN SİMİDİ TARİFİ:

Aslan, taban simidinin yapılışını da şöyle anlattı: "Doğal mayadan yapılıyor. İçinde tuz ve şeker yok. Önce nohut mayası su ile kaynatılıyor, ardından nohutları kırıyoruz. Bir cam şişenin içerisinde 24 saat boyunca bekletiyoruz.

Ardından hamur haline getiriyoruz. Daha sonra suda 1 dakika kaynatıp, susamladıktan sonra fırına veriyoruz. 15 dakika pişirdikten sonra satışa hazır hale geliyor.

taban simidi yapımı

taban simidi yapımı

Taban simidi, hamurunda nohut olduğu, tuz ve şeker kullanılmadığı için susatmaz. Ramazan ayında tercih edilmesinin sebebi de bu" diye konuştu. 

Afiyet olsun...

Sucuk nasıl saklanır? Buzdolabında sucuk saklama yöntemleri! Sucuğun küflenmemesi için...

İLİŞKİLİ HABER

Sucuk nasıl saklanır? Buzdolabında sucuk saklama yöntemleri! Sucuğun küflenmemesi için...
Patates kızartması sevenler bu habere üzülecek! Patates kızartması depresyona sokuyor

İLİŞKİLİ HABER

Patates kızartması sevenler bu habere üzülecek! Patates kızartması depresyona sokuyor

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0