En kolay tepsi keki nasıl yapılır? Tam ölçülü tepsi kekinin püf noktaları

Mis kokulu, sımsıcak, puf puf bir kek yapmak için kollarınızı sıvıdıysanız çok bilinen kek tarifini deneyebilirsiniz. İster çayın ister kahvenin ister sütün yanına yakışacak tepside kek tarifini canınız ne zaman isterse hızlıca yapabilirsiniz.

Canınız tatlı çekiyorsa ve pratik bir şey yapmak istiyorsanız tepside kek tarifini denemelisiniz. Fazla zamanınızı harcamadan lezzetli bir tarifle çayın ya da kahvenin yanına yakışacak bu kek tarifini misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Tepside kek yapmanın püf noktaları; özellikle ilk kez keke yapanlar için önemlidir. Tepsi keki hiç eskimeyen çocukluğumuzu hatırlatan bir lezzettir. Ne kadar yeni kek tarif öğrensek de arada bir tepsi keki canımız bile çeker. Güzel bir tepsi keki yapmak için bazı noktalara dikkat etmekte yara bulunmaktadır. Özellikle kek konusunda kötü tecrübeleriniz varsa aşağıdaki talimatlara harfiyen uymaya çalışın. Bu püf noktalarının bir kısmını kalıp kek veya ıslak kek yapımında da kullanabilirsiniz. 

  • Kabartma tozu ve unu mutlaka eleyerek kullanın.
  • Kabartma tozunu en son ilave edip çok az karıştırın ve vakit kaybetmeden fırına yerleştirin.
  • Toz şeker ve yumurtayı çırpmak dışında kesinlikle mikser kullanmayın. Eğer mümkünse slikon veya tahta kaşık tercih edin.
  • Kullanacağınız yumurtayı bir kaç saat evvel buzdolabında çıkartın.
  • Kekin hamurunu yağlanmış tepsiye döktükten sonra hamurun dağılması için tepsiyi aynı yöne değil bir sağa bir sola çevirin. Hamur kısa sürede dağılır.
  • Keki önce normal daha sonra kısık ayarda pişirin. Isının her tarafa eşit yayılmasını sağlayan fanlı fırın ayarını tercih edin.

En kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktaları

TEPSİ KEKİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1, 5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un

En lezzetli ve kolay kek tarifleri! Evde en kolay kek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn lezzetli ve kolay kek tarifleri! Evde en kolay kek nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Öncelikle derin kap alın ve yumurta ile şekeri içine koyun. Bu iki malzemeyi köpürene kadar iyice çırpın.

Daha sonra vanilyayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra sütü, yoğurdu ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edin.

Çırpma işlemi devam ederken kabartma tozu ve unu ekleyip son defa akışkan ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Anne usulü kek nasıl yapılır? Pratik anne keki tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü kek nasıl yapılır? Pratik anne keki tarifi



Çırpma işlemi bittikten sonra kullanacağınız tepsiyi yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Klasik kare fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. 

Keki tepsiye yavaşça dökün ve spatula yardımıyla her tarafa eşit şekilde dağıtın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun ve pişmeye bırakın.

30 ila 40 dakika arasında pişme süresine sahip ama siz fırınınıza göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.

Emin olmak adına bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz

Afiyet olsun...

Twitter Blue nedir, özellikleri neler? Twitter artık ücretli mi olacak?

İLİŞKİLİ HABER

Twitter Blue nedir, özellikleri neler? Twitter artık ücretli mi olacak?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0