En kolay çikolatalı un helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında çikolatalı un helvası

Sıcak sıcak kavrulmuş un helvası vazgeçilmez lezzet tariflerimizden olsa gerek. Klasik tarifi ile yemelere doymadığımız un helvasını bir de çikolatalı olarak deneyin. Hem çikolatalı tatlı sevenlerin hem de farklı lezzetler arayanlara muhteşem alternatif olacak. Çikolatalı un helvası topları tarifi...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

"Hepimizin bildiği un helvasının birde çikolatalısını denemeye ne dersiniz?" Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılardandır. Ayrıca bugün un helvası toplarını çikolataya batırarak hem güzel görünüşü hem de daha iyi bir lezzeti tadacaksınız. Ayrıca bu lezzetli tatlıyı akşam çayında ev halkı ile de tadabilirsiniz. Çocukluğumuzun unutulmaz lezzetleri arasında olan un helvasını bu kez çikolata ile yapacağız. Farklı bir helva tarifi arayanlar “Çikolatalı un helvası olur mu?” , “Kakaolu un helvası malzemeleri” , “Kolay kakaolu un helvası tarifi” konularını araştırıyor. İşte, çikolatalı un helvası tarifi:

ÇİKOLATALI UN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

160 g bitter çikolata
250 g tereyağı
500 g un
Yarım su bardağı toz
şeker
3 su bardağı süt

Üzeri için;

File badem

Un helvası nasıl yapılır? En kolay un helvası tarifiİLİŞKİLİ HABERUn helvası nasıl yapılır? En kolay un helvası tarifi

YAPILIŞI

Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Unu tereyağına azar azar ilave edin.

Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.

Unun rengi iyice döndüğünde toz şeker ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin.

Toz şeker tamamen eriyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar kavurmaya devam edin.

Helva yapmanın püf noktaları nelerdir? Un helvası ve İrmik helvası yapmanın incelikleriİLİŞKİLİ HABERHelva yapmanın püf noktaları nelerdir? Un helvası ve İrmik helvası yapmanın incelikleri
Son olarak ılık sütü ekleyip karıştırın. Helva göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıp kapağını kapatın, 15 dakika kadar dinlendirin.

Şekil vererek bir servis tabağına alın, üzerini file bademle süsleyerek servis yapın.

 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0