En kolay mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında erik reçeli tarifi

Eylül ayının vazgeçilmez meyvesinden biri olan mürdüm eriği ile reçel yapmaya ne dersiniz? Oldukça kolay ve pratik bir tarif olan mürdüm eriği reçeli, sabah kahvaltılarında sofranızın vazgeçilmezi olacak. Hadi gelin tam kıvamında mürdüm eriği nasıl yapılır bakalım.

Gülgiller ailesinden olan mürdüm eriğinin ana vatanı Anadolu topraklarıdır. 20. yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmaya başlayan bu meyve, özellikle İsviçre ve Fransa'da kurutularak tüketilir. Daha çok taze meyve olarak tüketilen ve Türkiye'nin hemen her bölgesinde yetiştirilen erik; marmelat, reçel, pekmez, şurup, hoşaf, komposto yapımında kullanıldığı gibi kurutularak da saklanıyor.

Erik özellikle de mürdüm erik, yaz mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken sağlık ve lezzet deposu meyvelerden bir tanesidir. Kış aylarında da bu meyvenin lezzetini almak isterseniz yapılabilecek en lezzetli yöntemlerden bir tanesidir erik reçelidir. Bir gün öncesinden erikleri şekere yatırarak yapılacak olan bu reçel, kahvaltı sofralarına lezzet katacaktır.

Tam kıvamında kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçelinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTam kıvamında kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçelinin püf noktaları

ERİK REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram erik
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu

En kolay kayısı reçeli nasıl yapılır? Tane tane kayısı reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? İLİŞKİLİ HABEREn kolay kayısı reçeli nasıl yapılır? Tane tane kayısı reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?

YAPILIŞI

Saplarını ayıkladığınız erikleri bol suyla yıkayın.

Erikleri bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Reçeli kaynatacağınız tencereye aldığınız eriklerin üzerine şekeri her tarafını kaplayacak şekilde yayın.

Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

En kolay vişne reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında vişne reçeli yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay vişne reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında vişne reçeli yapmanın püf noktaları

Ertesi gün reçel tenceresini orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynayan reçelin altını kısıp ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Koyulaşan reçele limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın.

Soğumasını beklediğiniz reçeli kavanozlara bölüştürün.

Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters vaziyette karanlık bir yerde saklayın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0