En kolay mantı sosu nasıl yapılır? Tam kıvamında mantı sosu tarifi

Mantı sosu isteğe göre farklı malzemeler kullanılarak yapılan soslar yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Turk mutfağında ayrı bir yeri olan mantı olmazsa olmazı sosu üzerine dökülerek yenilen bir yemektir. Türk mutfağının klasik lezzetlerinden mantı, soslarla tadına tat katar. Peki mantı sosu nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? Malzemeleri nelerdir?

En popüler Türk yemeklerinden biri olan mantı oldukça emek gerektiren bir lezzettir.  Mantı yapmanın el becerisi gerektirdiği doğrudur ancak püf noktaları bilindiğinde mantı yapmak oldukça eğlenceli ve kolay olmaktadır. Mantı başta kıyma ile yapılan şekli olmak üzere pirinç, bulgur gibi pek çok malzemeyle yapılan bir hamur işidir. Mantı sosu ise mantıyı mantı yapan şeydir. Sos ile mantı bir bütündür. Mantı sosu, çok değişik şekillerde yapılabilir. Burada anlatılacak olan ise; Hatay yöresine ait olan bir mantı sosudur. Mantıyı sossuz yemem diyenler birazdan öğrenecekleri mantı sosu tarifine bayılacaklar. Mantı sosu nasıl yapılır sorusunu soranlara, tadına hayran bırakacak mantı sos tarifimiz.

Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır? Mantıyı buzlukta saklamanın püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREvde Kayseri mantısı nasıl yapılır? Mantıyı buzlukta saklamanın püf noktaları nelerdir?

En kolay sosyete mantısı nasıl yapılır? Sosyete mantısı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sosyete mantısı nasıl yapılır? Sosyete mantısı yapmanın püf noktaları

MANTI SOSU TARİFİ:

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı nane

YAPILIŞI

İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve yanmamasına özen gösterin.

Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, salça tuz ve nane ilave edin.

Enfes lezzette pişmiş mantınıza önce yoğurdu sonrasında ise sosu ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

En kolay Boşnak mantısı nasıl yapılır? Boşnak mantısı nedir ve püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay Boşnak mantısı nasıl yapılır? Boşnak mantısı nedir ve püf noktaları nelerdir?

MANTI SOSUNUN PÜF NOKTALARI

  • Bakır tencerede ya da bakır tavada yaparsanız ısının hızla yükselmesine ve tereyağının en lezzetli halini almasını sağlayabilirsiniz. Birçok İskendercide gördüğünüz bakır tavanın kullanmasının tabi ki çok büyük bir özelliği vardır. Isının en iyi şekilde iletilmesinden dolayı tereyağının lezzeti adeta arşa çıkar ve küçük küçük yanar. Bu sayede lezzet en yüksek seviyeye çıkar.
  • Bunun dışında ise salçanızın taze olmasına dikkat ediniz. Hangi salçayı kullanacak olursanız olun küflenmemiş ve hava almamış şekilde olması gereklidir. İyi bir biçimde muhafaza edilmiş salça kullanmaya dikkat ediniz. Üstün bir lezzet istiyorsanız ev yapımı salçaları tercih etmeye özen gösteriniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0