Cheddar peyniri nedir ve Cheddar peyniri nasıl yenir? Cheddar peyniri nasıl eritilir?

Hamburgerin vazgeçilmez lezzet unsurlarından biri olan Cheddar peyniri, turuncuya yakın rengi ve yoğun tadıyla yüksek kalsiyum ve protein içeriyor. Cheddar Peyniri, Birleşik Krallık'taki en popüler peynir ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en popüler peynirlerdendir. Peki Cheddar peyniri nedir ve Cheddar peyniri nasıl yenir?

Cheddar peyniri turuncuya çalan sarı rengiyle meşhur, tadı yoğun olan bir peynir türüdür. Dünyanın en meşhur peynirlerinden olan, günlük tüketime uygun ve ekonomik Cheddar peyniri adını hangisinden almıştır sorusu akılları kurcalar. Peynir, inek sütünden imal edilir. Yağlı ve sert olan Cheddar, hafif ekşi tadı ile diğer peynirlerden ayrılır. Dünyanın dört bir yanında yaygın olarak tüketilen peynir kalıp halinde ve dilimlenmiş olarak satılır. Ekşilik derecesine göre farklı alternatifleri bulunan Cheddar peyniri özellikleri arasında yer alan rengi elde etmek için kimi üreticiler gıda boyası kullansa da klasik Cheddar kirli beyaz renkte de sunulabilir. 

Rokfor peyniri nedir ve nasıl tüketilir? Rokfor peynirinin kullanım alanları neler?İLİŞKİLİ HABERRokfor peyniri nedir ve nasıl tüketilir? Rokfor peynirinin kullanım alanları neler?

Amerika, İzlanda, Kanada ve Avustralya’da yaygın olan yiyecek, köylüler tarafından keşfedilme hikayesi ile bilinir. İngiltere’nin süt endüstrisinin merkezlerinden biri olan Somerset’te bir sütçünün unuttuğu bir kova süt ile tesadüfen icat edildiği söylenmektedir.

CHEDDAR PEYNİRİ

CHEDDAR PEYNİRİ

Burrata nedir ve Burrata peyniri nasıl yapılır? En kolay Burrata yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBurrata nedir ve Burrata peyniri nasıl yapılır? En kolay Burrata yapmanın püf noktaları

CHEDDAR PEYNİRİ FAYDALARI:

Dişler için yararlıdır. Dişlerin çürüklere karşı direnişinde sıkı bir savaşçıdır. Ağızın içerisindeki asidik dengesini sağlayarak diş minesinin aşınmasını önler.
Probiyotik açısından yüksek değerler içerir. Sindirim için faydalıdır.
Doğal mayalı ve yağlı olduğundan kaliteli hayvansal protein içeriğine sahiptir.
Kalsiyum seviyesi yüksek olduğundan çocukları için çok önemli bir gıdadır.

CHEDDAR PEYNİRİ TARİFİ

CHEDDAR PEYNİRİ TARİFİ

CHEDDAR PEYNİRİ TARİFİ:

Chedar peyniri yapma süreci, süte temel olarak asitleştirmek ve kesmek için kültür ve peynir mayası eklenmesiyle başlar.

Pıhtılar oluştuğunda, kesilir ve levhalar halinde birbirine bastırılır. Bu levhalar daha sonra istiflenir ve tekrar tekrar çevrilir, pıhtılar daha da sıkıştırılır ve kalan peynir altı suyu sıkılır.

Süreç, nemin çoğu boşalıncaya kadar devam eder ve yoğun, ufalanmış bir macun ile daha kuru bir peynir oluşur. Bu peynir taslağı 60 gün ile 2 yıl arasında dinlendirildikten sonra satışa sunulur.

Afiyet olsun....

Tost peyniri nedir? Kaşar peyniri ile tost peyniri arasındaki fark nedir?İLİŞKİLİ HABERTost peyniri nedir? Kaşar peyniri ile tost peyniri arasındaki fark nedir?

CHEDDAR PEYNİRİ NERELERDE KULLANILABİLİR?

Aromatik tadı ile hem fast food yiyeceklerin içinde, hem kahvaltılarda hem de yemeklerde yer alan Cheddar peyniri ile ne yapılır sorusunun onlarca yanıtı mevcuttur. Yardımcı bir yemek malzemesi olan peynir, farklı menülere lezzet katmak için kullanılır. Peynirli hamburgerlerin vazgeçilmezi olan yiyecek pizzalarda, ızgaralarda, tostlarda sıklıkla yer alabildiği gibi et yemeklerine de eşlik edebilmektedir. Hem dilim hem de kalıp olarak rendelenerek kullanılabilen peynir un ve sütle karıştırılarak sos halinde de tüketilebilir.

Ezine peyniri nedir ve nasıl anlaşılır? Ezine peyniri tarifiİLİŞKİLİ HABEREzine peyniri nedir ve nasıl anlaşılır? Ezine peyniri tarifi

CHEDDAR PEYNİRİ NERELERDE KULLANILABİLİR

CHEDDAR PEYNİRİ NERELERDE KULLANILABİLİR


Cheddar Peyniri İle Yapılacak Yemekler:

  • Omlet
  • Pizza
  • Sandviç
  • Tortilla Tost
  • Makarna Sosu
  • Izgara Et Yanında Meze
  • Hamburger
  • Börek
  • Dip Sos
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0