Tost peyniri nedir? Kaşar peyniri ile tost peyniri arasındaki fark nedir?

Son yıllarda market raflarında yerini alan tost peynirleri kaşar peynirlerden farkının ne olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Hızlı atıştırmalıklarda en kolay yapılan tostlar kahvaltı öğünlerinin kurtarıcısı oluyor. Peki, tost yaparken kullanılan kullanılan tost peyniri neyden üretiliyor. Kaşar peyniri ve tost peyniri arasındaki fark nedir? Detaylar haberimizde:

Hayatımız boyunca en fazla tükettiğimiz süt ve süt ürünleri sağlığımız açısından kuşkusuz en önemli besinler arasında yerini alıyor. Son yıllarda gelişen üretim teknolojileri ile süt sektöründeki peynir çeşitliliği de büyük ölçüde artmıştır. Peynir çeşitlerinin artmasıyla birlikte ürünler için kullanılan terimlerin fazla olması da kafaları oldukça karıştırıyor. Son dönemlerde internette en çok merak edilen sorulardan biri de 'kaşar peynir' ve 'tost peyniri' benzerliğidir. Görsel açıdan çok benzediği için kaşar peyniri alıyorum diye tost peyniri alan birçok kişi bulunuyor. Kaşar peyniri ve tost peyniri oldukça benzese de ikisini ayıran farklar var. Tost peynirini gerek renk, gerek tat gerekse koku noktasında kaşar peynirinden ayırmak oldukça zordur. Peki kaşar peyniri ve tost peyniri arasındaki fark nedir, nasıl ayırt edilir? İşte merak edilenler:

Hangi peynir saklanmalı? Peynir çeşitleri nasıl saklanır Peynir çeşitlerini saklamanın yollarıİLİŞKİLİ HABERHangi peynir saklanmalı? Peynir çeşitleri nasıl saklanır Peynir çeşitlerini saklamanın yolları

Kaşar peyniri ve tost peyniri arasındaki fark

Kaşar peyniri ve tost peyniri arasındaki fark

KAŞAR PEYNİRİ: 

  • Kaşar peyniri sütün mayalanması ve ardından haşlanarak kalıp haline getirildikten sonra elde edilen bir peynirdir.
     
  • Kaşar peyniri keçi, koyun ya da inek sütünden elde edilir.
     
  • Kaşar peyniri kalsiyum ve protein açısından son derece zengindir.

Kaşar peyniri

Kaşar peyniri

Peynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusuİLİŞKİLİ HABERPeynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusu

TOST PEYNİRİ: 

  • Tost peyniri kaşar peynirine nazaran daha yumuşak ve yağlıdır.
     
  • Tost peyniri tost malzemesi olarak daha uygun bir hale getirilmiş bir üründür.
     
  • Tost peyniri denilen şey eritme peynirine verilen bir diğer addır.
     
  • Eritme peyniri olarak da bilinen tost peyniri sert ya da çok yumuşak olmayan peynirlerin ısısal işlem ve eritici tuzlar kullanarak eritilmesiyle hazırlanır. Gördüğünüz gibi kaşar peynirinden tamamı ile farklıdır. 

Tost peyniri

Tost peyniri

KAŞAR PEYNİRİ VE TOST PEYNİRİ ARASINDAKİ FARKLAR

- Kaşar peyniri protein, kalsiyum açısından tost peynirine göre daha besleyicidir. Ayrıca kaşar peyniri su açısından daha azdır ve daha besleyicidir.

- Zevklere göre değişiklik gösterse de kaşar peyniri aroması açısından daha güzeldir.

- Firmalara göre tost peyniri üretimi daha kolay ve daha az maliyetlidir.

Dikkat: Bazı bilgilere göre eritilme peynirin yapımında ikinci sınıf peynirler değerlendiriliyor. Bu peynirlerin protein değerini artırmak için süt proteini, soya proteini ve bitkisel yağlar ilave ediliyor. Üretim sürecinde kusurlu peynirler, normal peynirler olarak kullanabiliyor.

Kaşar peynir mi tost peyniri mi

Kaşar peynir mi tost peyniri mi

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 9

Selcuk 4 ay önce

Benzer sıkıntı süzme peynirle var. Peynir alti suyu kimyasallar yardımıyla cokeltilerek imal ediliyor

Biz 4 ay önce

Her ikisi de süzme olanı da zararlıdır.

Tamam 4 ay önce

Zaten üreticilerin aklı hep dalavereye çalışıyor. Herşey insan sağlığına zarar vermek için. Silahlar,her gıdalar,ilaçlar vs hep birilerinin zenginliği için milyonlarca insanın ölmesi

SELİM KARAKURT 3 yıl önce

sabah sabah canım istedi .........................

hasan 3 yıl önce

Son kullanım tarihi geçmiş veya çok az kalmış peynirleri toplayıp kimyasal maddelerle işlemden geçirip tost kaşarı elde ediyorlar, yani diğer bir anlatımla kalitesi düşmüş peynirleri tekrar yeni kullanım tarihi ile piyasaya sürüyorlar. Buürünlei üretenler arasında belki bir kaç firma bu hileyi yapmıyor olabilir.

Toplam 8 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun