Böbrek en kolay nasıl pişirilir? Dana kuzu böbrek tavada ve ızgarada nasıl pişer?

Sevilen bir sakatat türü olan böbrek, dana ve kuzu böbreği olmak üzere iki türdedir. Bu her iki böbrek türüyle de sakatat sevenler için lezzetli menüler hazırlanabilir. İşte böbrek türleri tavada ve ızgarada nasıl pişirilir?

Birçok kişi sakatat tüketimine karşı ön yargılı olsa da aslında onlar birer sağlık deposu! Hijyenik koşullarda hazırlandığında vücudumuz için olan faydaları gerçekten bir harika.  Böbrek, kanser riskini azaltıcı etkiye sahip olabiliyor. İnek böbreğinin içerisinde oldukça fazla B12 ve B2 vitamini bulunduruyor. Ayrıca yüklü miktarda bulundurduğu selenyumla birlikte bağışıklığı artırarak kansere ve oksidatif strese karşı savaşabiliyor. 

Dalak nasıl pişer? Kuzu dalak kanatmadan pişirmenin püf noktaları! Dalak dolması tarifiİLİŞKİLİ HABERDalak nasıl pişer? Kuzu dalak kanatmadan pişirmenin püf noktaları! Dalak dolması tarifi

  • İnek böbreği B12 ve B2 vitamini açısından son derece güçlüdür. İçerdiği selenyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı savaşır.

BÖBREK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI:

Böbrek, üzerinde bir tabaka zara sahiptir. Pişirme işleminden önce bu zarın temizlenmesi hayli önem taşımaktadır. Zarın kolay temizlenmesi için böbreği yıkadıktan sonra birkaç dakika ılık suda bekletmek fayda sağlar. Bu sayede zar, böbreğin üzerinden kolayca ayrılacaktır ve zahmetsizce soyulup, temizlenecektir.

Sakatat nedir? Sakatat nasıl yapılır? Sakatat çeşitleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERSakatat nedir? Sakatat nasıl yapılır? Sakatat çeşitleri nelerdir?

Böbreğin zarı temizlendikten sonra iyice yıkanmalıdır. Bu aşamada böbreği uzun süre suda bırakmamak, önemli bir detaydır. Aksi halde böbrek eti sertleşerek, zor pişebilir. Bu sebeple böbreği, suyun altında yıkayarak, doğrama işlemine geçebilirsiniz.

Böbreği doğrarken, ince ve küçük parçalar kesmeye özen gösterilmelidir. Hatta böbrek doğrandıktan sonra bir miktar sirkeli su hazırlanabilir. Üzerine sirkeli su serpilen doğranmış böbrekler, daha yumuşak pişme olanağı sunar.

Uykuluk nasıl yapılır? Uykuluk hayvanın neresidir? Mis gibi şifa olan uykuluk tarifiİLİŞKİLİ HABERUykuluk nasıl yapılır? Uykuluk hayvanın neresidir? Mis gibi şifa olan uykuluk tarifi

IZGARADA BÖBREK PİŞİRME; 

Dana ve kuzu böbrek, birbirinden farklıdır. Kuzu böbrek, dana böbreğine göre daha yumuşaktır. Ve kuzu böbreği için daha az pişirme süresi uygulamak yerinde olacaktır. Gereğinden fazla pişirilen böbrek, sertleşecek ve yenmesi zor hale gelecektir. Pişirmede bu detaya dikkat etmek gerekir.

Böbreği tavada pişirmek için bir orta boy kuru soğan, birkaç adet yeşil soğan ve sarımsağa ihtiyaç duyulur. Bu malzemenin hepsini ince ince doğradıktan sonra, tavaya zeytinyağı ekleyerek, malzemeyi kavurmak ilk aşamadır. Soğan ve sarımsaklar kavrulduktan sonra üzerine doğranmış böbrekler alınarak kavurmaya devam edilir.

Şırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir? Şırdan dolması nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERŞırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir? Şırdan dolması nasıl yapılır?

Tarifin son aşamasında tavaya birkaç adet ince doğanmış yeşilbiber de ekleyebilirsiniz. Baharat olarak dilediğiniz miktarda karabiber, pul biber, tuz, kekik ve nane konulabilir. Baharatlar ve yeşilbiber de tavaya eklendikten sonra, bir süre daha kavurmaya devam edin. Böbrekler yumuşayıp, pişince ateşten alın. Ve sıcakken yanında salata ve pilavla servis yapın.

  • Izgarada böbrek pişirmek için ise, böbreklerin yıkanıp temizlendikten sonra ızgaraya konulması kafidir. Izgaranın iyice ısınmış olması, bu tarifin püf noktasıdır.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0