Ballı susamlı muhteşem tavuk nasıl yapılır? En kolay ballı susamlı tavuk tarifi

Asya kültürüne ait bir tavuk yemeği olan ballı susamlı tavuk sofralarınızda tatlı tuzlu bir lezzet olarak damga vurmaya geliyor. Çıtır çıtır lezzetiyle yemesi bir o kadar zevkli olan ballı susamlı tavuk tarifi için malzemeler ve yapım aşamaları yazımızın detaylarında.

Türk mutfağında akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti olan tavuk tarifini bir de Asya mutfağı esintileriyle denemeye ne dersiniz? Farklı tatlar denemekten kaçınmayanlar için oldukça lezzetli ve farklı bir tarifle 'Ballı Susamlı Tavuk' tarifi geliyor. Tabii şunu da söylemek gerekir ki görüntüsüyle iştah kabartan ballı tavuk tarifini denedikten sonra Türk mutfağına ne kadar aşina bir tat aldığınızı fark edince siz de şaşıracaksınız. Çin Mutfağı'nın en sevilen lezzetlerinden ballı susamlı tavuk, bu hafta menümüzde, pişmeye tam hazır halde!

Ballı mahmudiye yemeği nasıl yapılır? En kolay ballı mahmudiye tarifiİLİŞKİLİ HABERBallı mahmudiye yemeği nasıl yapılır? En kolay ballı mahmudiye tarifi

BALLI SUSAMLI TAVUK TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet tavuk but
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı bal
1 tutam karabiber-tuz karışımı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ballı Susamlı Tavuk Tarifinin Püf Noktası

  • Balın hazırlanan karışıma homojen bir şekilde dağıldığına emin olun. Aksi taktirde ısı ile tavuk parçalarının yüzeylerinin yanmasına neden olacaktır.

Çin böreği(Spring rolls) nasıl yapılır? En kolay Çin böreği yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERÇin böreği(Spring rolls) nasıl yapılır? En kolay Çin böreği yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Tavukları kuşbaşı doğrayın. Yumurta ve nişastayı karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.

Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice homojen oluncaya kadar karıştırın.



Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alın ve ısıtın, kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve tavanın kapağını kapatın.

20-25 dakika tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.

İnce kıyılmış taze soğanın yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0