En kolay pırasalı köfte nasıl yapılır? Muhteşem lezzet pırasalı köfte tarifi

Kış aylarının gelmesiyle mis gibi pırasalar sofralardaki yerini almaya başladı. Çok sevenlerin olduğu kadar sevmeyenlerinde bulunduğu pırasayı farklı bir tarifler sofralarda görmeye ne dersiniz? Hadi gelin hazırladığımız pırasalı köfte tarifini incelemeye! İşte pırasalı köfte tarifi:

Pırasa, çeşitli vitaminler bakımından çok değerli olmasına rağmen çoğu kişi tarafından pek sevilmiyor. Özellikle çocuklar, yemekte pırasa olduğunu duyunca kaçacak yer arıyor. Annelerin çocuklarına pırasayı sevdirebileceği muhteşem bir lezzetle karşınızdayız. Bu harika pırasa köftesi tarifini kısa zamanda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer siz de pırasa yemeğini sevmiyor ama pırasadaki vitaminlerden mahrum kalmak istemiyorsanız ya da çocuğunuza pırasa yedirmenin yollarını arıyorsanız bu tarifimizi deneyebilirsiniz. 

En kolay tavuk köftesi nasıl yapılır? Tavuk kıymasından köfte yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tavuk köftesi nasıl yapılır? Tavuk kıymasından köfte yapmanın püf noktaları

PIRASALI KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 kilogram pırasa
250 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Kalili köfte nedir ve Kalili köfte nasıl yapılır? Kalili köftenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKalili köfte nedir ve Kalili köfte nasıl yapılır? Kalili köftenin püf noktaları

YAPILIŞI

Pırasaların dış yapraklarını çıkarıp, yıkayın ve ince ince doğrayın.

Üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın ve süzün.

Kıyma, yumurta, tuz ve karabiberle birlikte yoğurun.

Köfteler halinde biçimlendirip, önce un, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0