Sabayon Sos nedir ve Sabayon Sos nasıl yapılır? Zabaglione tiramisu sosu

Her kaşıkta İtalya'ya götürecek tadı damaklarda iz bırakacak aynı zamanda çay saatlerinin altın renkli yıldızı olmaya gelen bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Tiramisu gibi çok sevilen İtalyan mutfağı klasiklerinin üzerine yapılan Sabayon Sos nedir ve Sabayon Sos nasıl yapılır? Zabaglione tiramisu sosu bugünkü yazımızda kolay bulabilirsiniz.

Zabaione, yumurta sarısı, şeker ile yapılan bir İtalyan tatlısı bazen de içeceğidir. Tatlı olarak sunulanı çırpılmış yumurta sarısı içeren bir kremadır. Sabayon 1500’lü yıllarda İtalya’da keşfedilmiş, tatlılar için kullanılan hafif bir sos. İtalya’da zabaglione olarak biliniyor, İtalya’da geliştiğini söyledim ama bu konuda kimi tartışmalar da yok değil. Basit ama çok değişik bir lezzet. Elbette birçok muhtelif uyarlaması mevcut. İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan zabaglione, Türk mutfağındaki muhallebi ile benzerlikler göstermektedir. Zabaglione‘nin en önemli farkı ise, içerisinde yoğun miktarda yumurta kullanılmasıdır. Öyle ki ‘yumurta tatlısı’ olarak da bilinir. Sabayon’u soğuk servis edecekseniz, hazırlamakta olduğunuz karışımı sıcak sudan çıkarın, ama karıştırmaya soğuyana kadar ara vermeden devam etmelisiniz. Mus veya dondurulmuş krema kıvamında olsun istiyorsanız, Sabayon’unuzu hazırlarken yumurta sarısının yanında yumurta beyazını da kullanabilirsiniz.

En kolay tiramisu nasıl yapılır? Pratik tiramisu tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay tiramisu nasıl yapılır? Pratik tiramisu tarifi

SABARYON (ZABAGLİONE) TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilin
1 çay bardağı süt

Pişmeden yapılan tatlı tarifleri! Kısa sürede hazırlanan fırınsız ve ocaksız yapılan tatlılarİLİŞKİLİ HABERPişmeden yapılan tatlı tarifleri! Kısa sürede hazırlanan fırınsız ve ocaksız yapılan tatlılar

YAPILIŞI

Yumurta sarılarını ve şekeri derin bir çırpma kabına alın ve sıcak su dolu bir tencere üzerine oturtarak çırpın.

Çırpma işlemine devam ederken ara ara tencere üzerinden alıp ılıtın, böylelikle krema kesilmez.

Mascarpone nedir? Evde Mascarpone tatlısı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMascarpone nedir? Evde Mascarpone tatlısı nasıl yapılır?
İyice koyulaşan kremaya azar süt ekleyin ve koyu akışkan bir hala alana kadar tencere üzerinde çırpmaya devam edin.

Son olarak vanilyayı da ekleyin. Kremayı sunum bardaklarına paylaştırın

Afiyet olsun...

Evidea en iyi çaydanlık modelleri hangileri? 2022 En iyi çaydanlık modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Evidea en iyi çaydanlık modelleri hangileri? 2022 En iyi çaydanlık modelleri ve fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0