Terbiyeli hindi çorbası nasıl yapılır? Şifa olacak hindi çorbası tarifi

Hindi etinin yumuşaklığıyla ve tatlılığı ile tel şehriyenin buluşmasından doğan muazzam lezzeti sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çorba dediğimize bakmayın doyuruculuğu ile ana yemeğe rakip geliyor. Terbiyeli hindi çorbası nasıl yapılır? Şifa olacak hindi çorbası tarifi yazımızda.

Şifa kaynağı olan hindi içeriği bakımından zengin olmasıyla da çocuklarınızın gelişmesinde büyük katkılar sağlayacaktır. Bu lezzetli ve sağlıklı tel şehriyeli hindi çorbasını daha önce denemediyseniz mutlaka tadına bakmalısınız. Hindi çorbası ve tüm terbiyeli çorbalarda, terbiyeyi çorbanın içerisine eklerken yavaş yavaş ve karıştırarak eklemelisiniz. Böylelikle çorbanız kesilmeyecek ve daha lezzetli olacaktır. Hindi çorbasını başlangıç olarak tercih ettiyseniz, size ana yemek olarak önerimiz, lezzetli mi lezzetli bir iç pilav ve nar gibi kızarmış bir tavuk olacaktır. “Salata ve içecek olmadan olmaz.” diyerek gavurdağı salatası, ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran öneriyoruz.

  • -Hindi eti düşük yağlı olmasından dolayı kalp dostudur.
  • -Kansızlığa oldukça iyi gelmektedir.
  • -Vücut yaşlanmasını geciktirir.
  • -Gün boyu tok tutma özelliği vardır, bu sayede diyet dostudur.
  • -Zihni güçlendirir.

Hindi eti nasıl pişer? Pratik fırında hindi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERHindi eti nasıl pişer? Pratik fırında hindi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

HİNDİ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1-2 dilim hindi göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1 küçük kereviz
7-8 adet patates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 su bardağı hindi suyu
Tuz
krema

Vücudun protein ihtiyacını yüzde 100 karşılıyor! Hindi etinin faydaları nelerdir? İLİŞKİLİ HABERVücudun protein ihtiyacını yüzde 100 karşılıyor! Hindi etinin faydaları nelerdir?

YAPILIŞI

Hindi göğsü haşlayın. Sebzeleri doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp doğradığınız sebzeleri soteleyin.

Haşlanan hindileri didikleyip sebzeli karışıma ilave edin ve 5 dakika karıştırarak kavurun.

Baharatları serpin. Kremayı ekleyip karıştırın.

Sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0