Somon pizza nasıl yapılır? Müthiş tütsülenmiş somon pizza tarifi

Tütsülenmiş somon pizza farklı tarif arayanlar için harika bir seçenek oluyor. Özel bir teknikle yapılan tütsülenmiş somon pizzanın nasıl yapıldığını ve püf noktalarını sizin için derledik hadi gelin birlikte somon pizza nasıl yapılır bakalım.

Pizza her çeşidiyle gönüllere taht kuruyor. Pizzanın biraz da olsa faydalı olmasını istiyor ama lezzetinin azalmasını istemiyorsanız evde yapacağınız tütsülenmiş somon pizza tarifi tam size göre! Somon füme ve diğer malzemelerin uyumu ile bu tarife bayılacaksınız. Özellikle et ve balıkta kullanılan bu yöntemin pizza gibi yeni nesil bir yiyecekle birleştirilmesi ise hem sağlık hem lezzet açısından, tadanlardan tam puan alıyor.  Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

  • Son zamanlarda sıklıkla kullanılan bir pişirme yöntemi olan ve özellikle et ve balıklarda lezzeti artırdığı söylenen tütsüleme, yeni nesil pizza ile buluşunca yiyenleri kendine hayran bırakıyor. 

Tütsüleme işlemi nasıl yapılır? Tütsüleme yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTütsüleme işlemi nasıl yapılır? Tütsüleme yapmanın püf noktaları

Somon pizza tarifi

Somon pizza tarifi

Pizza Margherita (Margarita pizza) nasıl yapılır? En kolay Margarita pizza yapımıİLİŞKİLİ HABERPizza Margherita (Margarita pizza) nasıl yapılır? En kolay Margarita pizza yapımı

SOMON PİZZA TARİFİ:

MALZEMELER

200 gram pizza hamuru 

Üzeri için;

4 adet domates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
30 gram dil peyniri
100 gram somon füme
2-3 çorba kaşığı kapari
4 çorba kaşığı krem beyaz peynir

Somon pizza

Somon pizza

Ananaslı pizza nasıl yapılır? Ananaslı pizza hangi ülkede keşfedilmiştir?İLİŞKİLİ HABERAnanaslı pizza nasıl yapılır? Ananaslı pizza hangi ülkede keşfedilmiştir?

YAPILIŞI

Klasik pizza hamurunu hazırlayın. Domatesleri soyup rendeleyin.

Soğanı soyup doğrayın. Soğanı zeytinyağında pembeleştirin. 

Domates ve salçayı ekleyip 5 dakika pişirin. Dilpeynirini tel tel ayırıp kaşar peynirle harmanlayın.

Pizza hamurlarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine domates sosunu sürüp peynirin yarısından fazlasını ilave edin.

Somon pizza tarifi

Somon pizza tarifi

Somon dilimlerini yerleştirip kalan peynir karışımı ile kapariyi serpiştirin. 

180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Servis tabağına alıp birer parça krem beyaz peynirle süsleyin.

Dilimleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0