Yumurtalı domates dolma nasıl yapılır? Kahvaltılık yumurtalı domates dolma tarifİ

Kahvaltı öğünlerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan yumurtayı her şekilde tüketmişizdir. Peki daha önce domatesin içinde yumurtayı denediniz mi? Yumurtalı domates dolmayla kahvaltı sofranızda hem gözünüzü hem de midenizi doyuruyorsunuz. Peki yumurtalı domates dolma nasıl yapılır? Kahvaltılık yumurtalı domates dolma malzemeleri nelerdir?

Yumurta, sabah öğünlerinizin vazgeçilmeziyse farklı tatlarla servis etmek istiyor olabilirsiniz. Öyleyse kolay, pratik ve lezzetli yumurtalı domates dolması tam da aradığınız gibi bir tarif. Etkileyici görüntüsüyle mideleri bayram ettirecek olan bu tarifte domateslerin içi yumurta ile doldur ve domatesler yumuşayana ve yumurta akı tamamen pişene kadar fırında pişirilir. Hafta sonları ya da kendinize enfes bir kahvaltı hazırlamak istediğiniz zamanlar için harika bir kahvaltılık niteliğinde olan yumurtalı domates dolmanın arta kalanlarını da saklayabilirsiniz. Bu düşük karbonhidratlı tarif, lezzet dolu ve oldukça popüler. Öğle yemeğinde bile kullanabileceğiniz yumurtalı domates dolma nasıl yapılır hadi gelin birlikte bakalım.

Soslu yumurta nasıl yapılır? Kahvaltılık nefis soslu haşlanmış yumurta tarifiİLİŞKİLİ HABERSoslu yumurta nasıl yapılır? Kahvaltılık nefis soslu haşlanmış yumurta tarifi

Yumurtalı domates dolma tarifi

Yumurtalı domates dolma tarifi

YUMURTALI DOMATES DOLMA TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet büyük boy domates
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı domates püresi
1/2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yumurtalı domates dolma tarifi

Yumurtalı domates dolma tarifi

YAPILIŞI

İlk önce domatesleri temizliyoruz. 

Daha sonra domateslerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin.

Orta kısımlarını tohumları ve domatesin etini bir kaşık yardımıyla çıkartın.

Tuz karabiber ya da dilediğiniz baharatla lezzetlendirin.

Yumurtalı domates dolma tarifi kolay lezzetli pratik tarif

Yumurtalı domates dolma tarifi kolay lezzetli pratik tarif

Dolmanın sosu için; zeytinyağını bir tavada kızartın. Domates püresini ekleyin 2-3 dakika orta ateşte pişirin. Üzerine sıcak su eklendikten sonra da 2 dakika kadar kaynatın.

Orta kısmını boşalttığımız domateslerin tabanını kaşarla eşit olarak doldurun.

Fırın tepsisine aldığınız domateslerin içine birer adet yumurta kırın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Dilerseniz üzerine de kaşar peynir koyabilirsiniz.

Yumurta ile yapılacak farklı lezzetler. Yumurtalı domates dolma

Yumurta ile yapılacak farklı lezzetler. Yumurtalı domates dolma

Domates sosunu ilave ettiğiniz yumurtalı domates dolmalarını önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

Yanına dilerseniz kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0