Milföy fırında kaç derecede pişer? İşte kolay ve pratik lezzetin pişme derecesi!

Her çeşit tariflerin odak noktası olan milföy, çoğu zaman kurtarıcımız oluyor. Misafirlerimiz için kısa sürede yapabileceğimiz tatlı ve tuzsuz tariflerde kullanacağımız milföyün en çok merak edilen kısmı ise kaç derecede pişeceği oluyor. Peki milföy fırında kaç derecede pişer?

Dondurulmuş şekilde marketlerden satın aldığımız milföy, yapımı açısından zahmetsiz olduğu için mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Patatesli, kıymalı, peynirli, sade ve daha birçok isteğe göre iç malzemesi hazırlanan milföyün en sık merak edilen konularından biride kaç derecede pişecek olması. Son dokunuş olarak üstüne yumurta sürülen milföy, kaç dakikada pişer? Gelin birlikte bakalım

Çilekli milföy tarifiİLİŞKİLİ HABERÇilekli milföy tarifi

milföy hamuru kaç derecede pişer

milföy hamuru kaç derecede pişer

Öncelikle milföyün kaç dakika içerisinde piştiğine geçmeden önce biraz milföy hakkında bilgi edinelim. Milföy hamuru, tereyağı veya diğer katı yağlardan (beurrage) oluşan lamine hamurdan yapılmış hafif bir hamur işidir. 

Milföy hamuru ile tepsi mantısı İLİŞKİLİ HABERMilföy hamuru ile tepsi mantısı

Milföy

Milföy

MİLFÖY FIRINDA KAÇ DERECEDE PİŞER?

Fırında pişen milföyün ideal pişme derecesi 200 derece olarak bilinse de 180 derece ve 200 arasında pişer. Önceden ısıtılan fırında 180-200 derecede 15-20 dakika gibi kısa bir süre içinde pişer. Kolay ve zahmetsiz olan milföy, çıtır çıtır bir hamur olduğundan fırının önceden ısıtılmış olması milföylerin daha iyi pişmesini sağlar.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0