Soya soslu közlenmiş bakla yemeği tarifi! Baklayı birde böyle deniyin bayılacaksınız

Haziran ayının gelmesiyle birlikte baklada mutfakların en sık tüketilen yiyecekleri arasına giriyor. Birçok çeşitle sofralara gelen bakla, çig ve kavrularak yenilebiliyor. Bizde bugün sizlere alışılmışın dışında bir tarifle geldik. Soya soslu közlenmiş bakla tarifine bayılacaksınız. Faydaları saymakla bitmeyen taze baklayı birde böyle deneyin!

Görünüşüyle fasulyeyi andıran bakla, Haziran ayının gelmesiyle birlikte mutfakta yerini almaya başlıyor. Birçok çeşit tarifle sofralarımızı şenlendiren bakla, mezesinden salatasına yemeğinde kavrulmasına kadar sofralarımızla buluşuyor. Özellikle vitamin konusundan zengin olan bakla; protein, karbonhidrat, demir, kalsiyum gibi mineraller açısından da oldukça ilgi çekiyor. Bizde hazır mevsimi gelmişken doğanın bize sunduğu bu bitkiyi közlenmiş olarak size sunuyoruz.

Faydaları saymakla bitmeyen taze baklayı şimdi sizler için soya soslu közlenmiş bakla tarifi ile buluşturuyoruz. Oldukça pratik olan ve her yemeğin yanına yakışacak pratik ve kolay olan bu yemeği denemenizi tavsiye ediyoruz. Hadi gelin soya soslu közlenmiş bakla tarifi nasıl yapılır bakalım.

Bakla nedir ve bakla nasıl pişer? En kolay zeytinyağlı bakla yemeğiİLİŞKİLİ HABERBakla nedir ve bakla nasıl pişer? En kolay zeytinyağlı bakla yemeği

Bakla yemeği tarifi

Bakla yemeği tarifi

 

BAKLA YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram bakla

Fırçalamak için zeytin yağı

1 buçuk yemek kaşığı misket limonu suyu

1 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı deniz tuzu

2 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Bir barbekü veya ızgara tavasını sıcak olana kadar ısıtın. ( Bunun için tost makinanızıda kullanabilirsiniz.)

Baklalarıon her tarafını yağla fırçalayın.

Daha sonra baklaları tavaya alın. Közlenene ve içindeki çekirdekler yumuşayana kadar bir kez çevirerek 8-10 dakika pişirin.

Diğer yandan bir kapta limon suyu, soya sosu ve balı birleştirin.

Közlenen baklayı bir servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız tozu ve dilediğiniz baharatı gezdirin.

Kalan sosu yan tarafa alın ve kzölenmiş baklanın yanında servis yaparak sunun.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0