Sade un çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli un çorbası için tarifi

4 mevsim sofralarda yerini koruyan un çorbası, sağlığa olan faydalarıyla sık sık tercih ediliyor. Terbiyeli ve sade un çorbasının yapılışını ise sizlere detaylıca bu yazımızda ele alıyoruz. Peki sade un çorbası nasıl yapılır? İşte terbiyeli un çorbası tarifi.

Az ve öz malzeme ile elde edebileceğiniz un çorbası, mutfakların ekonomik çorbaları arasında yer alıyor. Un çorbasını daha hoş kokulu bir tarife döndürebilmeniz için ise tercihinize göre ekleyebileceğiniz kestane unu veya karabuğday unu bu çorba ile için mükemmel bir uyum sağlıyor. Yapması basit olan sade un çorbası ise Türk mutfaklarında hatırı sayılır yerini koruyor. Özellikle ishal ve mide ağrısı gibi sindirim problemlerine iyi geldiği bilinen un çorbası, kızartılmış küçük ekmek dilimleri ile servis ediliyor. Sizler için hem sağlıklı hem ekonomik hem de lezzetli olan sade un çorbası tarifini detaylı şekilde bırakıyoruz...

Yeşil bezelye çorbası tarifi! Rahatlatıcı bezelye çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERYeşil bezelye çorbası tarifi! Rahatlatıcı bezelye çorbası nasıl yapılır?

Un çorbası

Un çorbası

UN ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zewytinyağı
3 tepeleme kaşığı un
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yaz ayının kurtarıcısı soğuk şeftali çorbası tarifi! İçinizi ferahlatan soğuk şeftali çorbasıİLİŞKİLİ HABERYaz ayının kurtarıcısı soğuk şeftali çorbası tarifi! İçinizi ferahlatan soğuk şeftali çorbası

Sade un çorbası

Sade un çorbası

YAPILIŞI

Unu kalın tabanlı bir tavaya alın ve hafif karıştırarak un altın sarısı bir renk alana kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.

Tavuk suyunu ekleyin, yavaşça kaynatın ve ardından 15 dakika pişirin.

Un çorbası nasıl yapılır

Un çorbası nasıl yapılır

Kaynamaya başlayan çorbaya tuz ve karabiberi ekleyin.

Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık eteşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Servis aşamasında hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün.

Afiyet olsun...

Avrupa Yakası'nda kahvaltı nerede yapılır? Avrupa Yakası en iyi kahvaltıcılar 2023

İLİŞKİLİ HABER

Avrupa Yakası'nda kahvaltı nerede yapılır? Avrupa Yakası en iyi kahvaltıcılar 2023
İğde Çekirdeği Tozu ne işe yarar ve faydaları nelerdir? İğde Çekirdeği Tozu nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

İğde Çekirdeği Tozu ne işe yarar ve faydaları nelerdir? İğde Çekirdeği Tozu nasıl tüketilir?
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0