Kurban eti ilk gün yenir mi? Ramazan Bingöl'den kurban eti açıklaması

Kurban Bayramı'nda birçok uzman etin ilk gün yenip yenmemesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu. Buna bir yenisini ekleyen Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan Bingöl, "Kurban eti ilk gün yenir mi?" sorusuna yanıt verdi. İşte Ramazan Bingöl'ün kurban eti açıklaması.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala birçok uzman kurban etinin nasıl yenmesi gerektiği ya da ilk gün tüketilip tüketilmemesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulunuyor. Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan Bingöl ise kurban etinin ilk gün yenip yenmemesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu. Bingöl, "Bayramın ilk günü kurban kavurması da yiyemeyeceksek yani o bayramın bayram olduğunu biz nerden anlayacağız?" dedi.

Kurban etinin yenmesi hakkında açıklamada bulunan Ramazan Bingöl, "Kurban Bayramı'nda ilk yenilen şey kurban etidir, ciğeridir, yüreğidir. Bizim geleneğimizde, kültürümüzde kurban kesilir kesilmez etler kahvaltıda kavurma yapılmak üzere alelacele eve yetiştirilir. Ancak o vakit biz bayramın bayram olduğunu anlarız." açıklamasında bulundu.

Ramazan Bingöl

Ramazan Bingöl

"İNSANLARIN KURBAN ETİ YEMESİNİ ENGELLİYOR"

Kurban Bayramı geleneğini yaşatmak gerekli diyen Bingöl, "Bir kısım diyetisyen bilerek veya bilmeyerek insanların kurban eti yemesini engelliyor. Söz konusu ilk gün yenen kurban etinin hazımsızlık yaptığı ise, ecdadımız buna da çareyi çoktan bulmuş. Etin kolay sindirilmesi için evlerinden turunç reçelini eksik etmemişler. Kendimi bildim bileli Kurban Bayramı'nda kahvaltımı kurban etiyle yapıyorum. Çocuklarıma da yediriyorum. Hayat şartları ne kadar değişirse değişsin bu bayram geleneğini uygulamaya, kültürümüzü yaşatmaya ailece devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bingöl

Ramazan Bingöl

Sözünün devamında şu sözleri söyleyen Bingöl, "Sözüm o ki bayram sofrasında kavurma yediğimiz için bize bu zamana kadar bize hiçbir şey olmadı. Yıllardır olana da rastlamadım. Senede 1 gün taze et yemenin ne zararı olabilir? Şimdiye kadar zarar gören biri varsa söylesin. Ayrıca kurban etinden alacağınız şifayı, tadı, nefaseti başka ette bulamazsınız. Bunu da çok net iddia ediyorum. Bayramınız mübarek olsun efendim. Sağlık ve afiyetle..." dedi.

Kurban Bayramı arifesi nasıl değerlendirilmelidir? Tavsiye edilen 5 şey

İLİŞKİLİ HABER

Kurban Bayramı arifesi nasıl değerlendirilmelidir? Tavsiye edilen 5 şey
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0