Muzlu roker tatlısı nasıl yapılır? En kolay İran roker tatlısının püf noktaları

Un, tuz, yağ gibi temel malzemelerin olmadığı bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Oldukça pratik olan bu İran tatlısı, jöleyle yapılmaktadır. Hem kolay hem de lezzetli olan muzlu roker tatlısı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir gelin birlikte bakalım.

Oldukça basit ve az malzemeyle yapacağınız bir İran tatlısı ile karşınızdayız. 3 ürünle elde edeceğiniz basit bir tatlı olan muzlu roker, görünüşü ve tadı ile oldukça dikkat çekiyor. Az malzemesi ile kolaylık sağlayan muzlu roker tatlısı; süt, şeker ve nişastanın bir araya gelmesi ile birlikte ortaya çıkıyor. Ana malzemesi olan jelatin tozunun da eklenmesiyle asıl kıvamını alıyor. Misafirleriniz için ya da 5 çayı için tercih edebileceğiniz  basit muzlu roker tatlısı için detayları aşağıya bırakıyoruz. 

Meyve ezmesi nasıl yapılır? Doyurucu meyveli yulaf tarifiİLİŞKİLİ HABERMeyve ezmesi nasıl yapılır? Doyurucu meyveli yulaf tarifi

Muzlu roker tatlı

Muzlu roker tatlı

MUZLU ROKER TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Jöle
Süt
Muz
1,5 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Süt, şeker ve nişasta ile bir muhallebi hazırlayın. 

Daha sonra içerisine jelatin tozu ekleyin.

Kaynayana kadar sürekli karıştırın.

Kaynamaya başlayan karışımın içine bir paket krema ekleyin.

Kıvama göre ocağı kapatın, muzları doğrayın ve muhallebiye ekleyin.

Afiyet Olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0