Damağa cila vücuda şifa barbun balığı! Fırında barbun tarifi!

Damağa cila vücuda şifa barbun balığını sevenler buraya, fırında lezzetli barbun pişiriyoruz. Oldukça doyurucu olmasıyla bilinen ve en sık fırında pişirilmesi ile tercih edilen barbun balığı, düşük kalorisi ve sağlığa faydası ile de şahane bir öğün oluyor. Hadi gelin artık favoriniz olacak barbun balığı tarifini fırına vermeye.

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte derin sularda gözükmeye başlayan barbun balığı, tam bir şifa deposu olarak biliniyor. Sağlığa faydası saymakla bitmeyen ve birçok hastalığa engel olan barbun balığı, unutkanlığı da ciddi derecede önlemektedir. Özellikle bebeklerde beyin çalışmasını destekleyen ve kalp-damar hastalıklarına iyi gelen barbun balığı, avcılıkta en çok tercih edilen balıklar arasında bulunuyor. Küçük olmasıyla gözleri doyurmuyor gibi gözüken bu balık türü etli ve dolgulu oluşuyla mideleri doyurmayı başarıyor. Kendisi küçük, hüneri büyük olan barbun balığının fırında yapılışı ise en çok tercih edilen tüketim şekli arasında yer alıyor. Peki fırında kızartma barbun nasıl yapılır?

Barbun balığı en kolay nasıl pişer? Barbun balığını pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBarbun balığı en kolay nasıl pişer? Barbun balığını pişirmenin püf noktaları

Fırında barbun balığı tarifi

Fırında barbun balığı tarifi

FIRINDA BARBUN KIZARTMASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 kg temizlenmiş barbun
1 çay bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı normal un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Ayçiçek yağı

Barbun balığı tarifi

Barbun balığı tarifi

YAPILIŞI

Un, mısır unu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber malzemelerini bir arada harmanlayın.

Temizlenmiş barbunları karışımın içine atın ve bulayın.

Daha sonra tepsiye dizin ve üzerine yağ gezdirin.

250 dereceli fırında alt-üst ayarı açık şekilde 30 dakika pişirin.

Biraz çıtır olmasını istiyorsanız üst ızgarayı açıp 5 dakika daha pişirin.

Afiyet Olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0