Bütün lahana dolması nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla bütün lahana sarması

Sunumu ve görüntüsü çok şık, lezzeti de on numara beş yıldız muhteşem bir bütün lahana sarması tarifiyle karşınızdayız. Kat kat lahana yaprakları arasına iç malzemeyi yerleştirip bütün pişiriyoruz. Sonra dilim dilim servis ediyoruz. Pratik tarif arayanların kurtarıcısı olacak bütün lahana sarmasının tarifi yazımızda.

Lahana,  yeşil, kırmızı ve beyaz yapraklı dünyada en çok yetiştirilen sebzeler arasında yer almaktadır. Turpgiller sebzesi ailesine ait yuvarlak ve oval yapısıyla bilinir. Dış tabakası sert ve koyu yeşil, içi ise açık yeşil ve beyaza yakın yapraklardan oluşur.  Yaygın olarak özellikle çiğ ve pişmiş şekilde dolma olarak tüketilen lahananın en pratik tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. 

Bütün lahana dolması

Bütün lahana dolması

Kofik dolması nedir? ElazığİLİŞKİLİ HABERKofik dolması nedir? Elazığ'ın meşhur kofik dolması nasıl yapılır?

BÜTÜN LAHANA DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet orta boy lahana
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay bardagı zeytinyağı
1 Kaşık yemek salçası
1 Kaşık biber salçası
1 Su bardağı pirinç   
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu

En kolay kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması tarifi ve malzemeleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri

YAPILIŞI

Küçük boy lahanayı temizlenip içini güzelce oyun.

Pirinç, domates salçası, biber salçası, kıyma, soğan, maydanoz, biber, dereotu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biberi bir çay bardağı su ile karıştırılarak içi hazırlayın.

Hazırlanan iç harcı lahananın içine doldurun.

Artan lahana yapraklarını kullanarak harcın üzerini kapatıp tencereye ters olarak yerleştirin.

Üzerine 1,5 su bardağı suyu, 3 kaşık zeytinyağını ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek yüksek ateşte 5 dakika pişirildikten sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0