Beyin salatası nasıl yapılır? Söğüş beyin salatası tarifi! MasterChef beyin salatası

İsminin duyulduğu zaman her ne kadar garip gelse de, “Beyin Salatası” tarifini mutlaka denemelisiniz. Özellikle ege tarafında meze olarak tüketilen beyin salatası, tarifi ile damakları şenlendiriyor. MasterChef'le tekrar gündeme gelen beyin salatasının nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Peki söğüş beyin salatası nasıl yapılır?

Sakatat türlerinden biri olan beyin, sevenleri tarafından sıklıkla tüketiliyor. Bazıları için ürkütücü gibi görünse de bugün sizlere beyni sevdirecek bir tarifle geldik. MasterChef'te de gündem olan beyin salatası, farklı bir tarif arayanlar için biçilmiş kaftan oluyor. Yapılışıyla da pratik olan beyin salatası, Türk mutfağının vazgeçilmez mezesi oluyor. 

Özellikle koyun ve dana beyninin çok tüketildiği Türk mutfağında çeşitli tarifler de dikkat çekmektedir.  Beyin tavası, fırında koyun beyni gibi çeşitli tariflerle de göz önüne çıkan beyini bugün sizler için yapılışı kolay beyin salatası ile tarif ediyoruz. Hadi gelin beyin salatası nasıl yapılır bir göz atalım.

Beyin salatası nasıl yapılır

Beyin salatası nasıl yapılır

BEYİN SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet koyun beyin
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su

Salata Sosu İçin;

1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
1 diş rendelenmiş sarımsak

Üzeri İçin;

Maydanoz ve kırmızı toz biber

Beyin nasıl pişirilir? Evde beyin pişirme püf noktaları nelerdir? En kolay beyin salatasıİLİŞKİLİ HABERBeyin nasıl pişirilir? Evde beyin pişirme püf noktaları nelerdir? En kolay beyin salatası

Beyin salatası

Beyin salatası

YAPILIŞI

Koyunların beyinlerini nazikçe yıkayıp su dolu bir tencereye alıp haşlayın. Üzerine bir tutam tuz ve sirke ekleyip orta ateşte 15-20 dakika kaynatın.

Daha sonra köşede 5-6 buz parçasını koyduğunuz derin bir kabın içerisine soğuk su hazırlayın. Ve süzdüğünüz beyinleri hemen soğuk suya koyun. Burada dikkatlice zarını soyun.

Bu aşamada isterseniz söğüş bir şekilde doğraya bilirsiniz.

Daha sonra maydanozları doğrayın ve servis tabağına alın.

Limon suyu ve zeytinyağı ile servis yapın.

Afiyet olsun...

Kağıtta levrek tarifi! Kağıtta levrek nasıl pişirilir? MasterChef kağıtta levrek püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kağıtta levrek tarifi! Kağıtta levrek nasıl pişirilir? MasterChef kağıtta levrek püf noktaları
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0