Lokanta usulü közlenmiş soğan mezesi nasıl yapılır?

İster arpacık soğanla ister kuru soğanlı isterseniz kırmızı soğanla bile hazırlayabileceğiniz, zeytinyağlı, kırmızı pul biberli, kekikli, karabiberli, naneli, sumaklı nefis pişmiş soğan mezesini mutlaka denemelisiniz. Lokanta usulü közlenmiş soğan mezesi nasıl yapılır sorusunun yanıtı bugünkü tarif listemizde.

İçeriğinde yüksek miktarda kükürt, lif, A, ve C vitaminleri bulunan soğan vücudu toksinlere karşı korur. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalan oluşturur. Saçtan tırnağa faydası olan soğanın haşlanmış hali ise çiğ haline oranla daha yüksek antimikrobiyal etkisi oluşturur. Özellikle kebapların yanında çokça servis edebilen soğanı lokantalarda genellikle közleyerek sosluyorlar.  Kebapçılardaki közlenmiş soğanları herkes sever. Evde kebapçılarınki gibi soğan közleme yapmak için bunu deneyin.

Kebapçıların sır gibi sakladığı soğan mezesi nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERKebapçıların sır gibi sakladığı soğan mezesi nasıl yapılır?

LOKANTA USULÜ KÖZLENMİŞ SOĞAN TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Pul biber
Tuz
Zeytinyağı

Gerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifiİLİŞKİLİ HABERGerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifi

YAPILIŞI

Mangalı yakıp, köz olduktan sonra soğanları bu közün içine gömün.

Soğanların piştiğini bir bıçak batırarak anlayabilirsiniz.

Soğanları soyun ve doğrayın.

Üzerine bol nar ekşisi, baharatlar ve zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI: Bir tutam ince doğranmış maydanoz ve 1 tatlı kaşığı dolusu nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0