Malatya usulü kömbe nasıl yapılır? Yiyen tarifini istiyor kıyır kıyır Malatya kömbesi

Malatya usulü kıyır kıyır üzeri kat kat dizilmiş bir kömbe yapmaya ne dersiniz? Hem yöresel bir lezzet olan hem de farklı tatlar denemiş olacağınız Malatya kömbesi tarifi ve nasıl yapıldığını sizler için paylaşıyoruz. Yiyenin tarifini isteyeceği kat kat dizilen Malatya usulü kömbe için malzemeleriniz hazırsa nasıl yapıldığı aşağıda...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Her biri birbirinden lezzetli ve yöresel tarif yolculuğumuzda bu hafta Malatya'nın yöresel yemek tarifini sizlere vereceğiz. Sıcak aile sofralarını şenlendirecek ve lezzetiyle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak Malatya kömbesi tarifi ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi vereceğiz. Patates ile kıymanın muhteşem uyumuyla birlikte hamurunun piştikten sonra dışının çıtır çıtır olması iç harcının dolgusuyla, damaklarda da adeta şenlik oluşturacak. Peki Malatya'ya özgü olan kömbe nasıl yapılır? Hadi gelin birlikte adım adım inceleyelim.

Kaymaklı kuru kayısı tatlı tarifi! MalatyaİLİŞKİLİ HABERKaymaklı kuru kayısı tatlı tarifi! Malatya'nın patentli kuru kayısısı ile ne yapılır?

MALATYA KÖMBESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç harcı

125 gram tereyağı
3 adet patates
300 gram yarım yağlı kıyma
3 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için

1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta

YAPILIŞI

Unu derin bir kabın içerisine alın ve ortasını çukur yapın.

Ardından sütü, sıvıyağı, tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin.

Patatesleri küp küp doğrayın önce yağla kavurun ve ardından baharatını ve tuzu ekleyin.

Kavrulan patatesi bir kaba alın.

Kayısı pestili nasıl yapılır? MalatyaİLİŞKİLİ HABERKayısı pestili nasıl yapılır? Malatya'nın meşhur kayısı pestilinin evde kolay yapımı

Patatesleri kavurduğunuz tavanın içine kıymayı koyun ve kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı tereyağı ve patatesleri ekleyin.

Hamuru 6 eşit parçaya bölün beze haline getirin ve merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın.

Soğuyan iç harcı kat kat dizdiğiniz hamurların aralarına koyun.

Üzerine yoğurt ve yumurtayı sürün ve fırına verin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0