Kış çayı nasıl hazırlanır? Kış çayının içerisinde hangi bitkiler bulunur?

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çaya ne dersiniz? Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayacağınız kış çayı, içerisinde bulundurduğu bitkiler sayesinde bağışıklığınızı da güçlendiriyor. Hadi gelin birlikte Kış çayı nasıl hazırlanır? Kış çayının içerisinde hangi bitkiler bulunur? soruların yanıtını bulalım.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yılın tam da bu zamanlarında, havaların yavaştan soğumaya başlamasıyla sıcak bir şeyler ararız. Esen rüzgar, her yeri saran soğuk hepimizi ufaktan hasta etmeye başlar. İşte bu gibi durumlarda gözler sıcak içecekler arar. Bu arayışa son vermek için sizlere gidip yerinde öğrendiğimiz bir "Kış çayı" tarifi hazırladık. Peki soğuk havaların ve çay tutkunlarının bir numaralı alternatifi olacak, lezzetli tadı ile de içinizi ısıtacak olan "Kış çayı nasıl hazırlanır?" , "Kış çayının içerisinde hangi bitkiler bulunur?" Yasemin.com'un muhabiri Müge Çakmak sizler için sordu.

Portakal çayı nasıl yapılır? Misafirleriniz için değişik lezzet: Fesleğenli portakal çayıİLİŞKİLİ HABERPortakal çayı nasıl yapılır? Misafirleriniz için değişik lezzet: Fesleğenli portakal çayı

KIŞ ÇAYININ İÇERİSİNDE HANGİ BİTKİLER BULUNUR?

Gelen soğuk havalarla birlikte bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına bitki çayı seçeriz. Bu şifa kaynağı bitkileri bünyesinde barındıran "Kış çayı" ise sizler için adeta şifa deposu oluyor.

Kış çayı bitkisinin içerisinde neler bulunur?

Kış çayı bitkisinin içerisinde neler bulunur?

Peki bu şifa deposunun içerisinde hangi bitkiler bulunur? Ihlamur, zencefil, zerdeçal, gül, hatmi çiçeği, hibisküs, papatya, karanfil, karahindiba, adaçayı gibi birçok bitki bulunmaktadır.

Kış çayı nasıl demlenir?

Kış çayı nasıl demlenir?

KIŞ ÇAYI TARİFİ

Bütün malzemeleri içerisinde bulunduran kış çayını french press çay demleme aparatının içerisine koyun. Üzerine 2 yada 3 bardak su ilave edin. 5 ila 15 dakika arası demlemeye bırakın. Demlenen kış çayını içebilirsiniz. Şifa olsun!

Kimyon diyeti nasıl yapılır? Zayıflama için kimyon tarifi! Kimyon ile zayıflama

İLİŞKİLİ HABER

Kimyon diyeti nasıl yapılır? Zayıflama için kimyon tarifi! Kimyon ile zayıflama
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0