Kimyon diyeti nasıl yapılır? Zayıflama için kimyon tarifi! Kimyon ile zayıflama

Kimyon, son zamanlarda kilo vermeye yardımcı bitkiler arasında ilk sıralara yerleşti. Gaz problemlerine, şişkinliğe ve birçok şeye faydası olan kimyon aynı zamanda en etkili zayıflatan bitkiler arasında yer alıyor. Kimyon diyeti nasıl yapılır, yağ yakımını destekleyen ve ödem attıran kimyon çayı nasıl hazırlanır? İşte kimyon çayı tarifi sizler için hazırladık.

Hemen hemen herkesin evinde bulunan ve kokulu olan bitkiler arasında yer alan kimyonun faydaları saymakla bitmiyor. Yemek yaparken baharat olarak da yemeklere kullanılan kimyon yemeğin lezzeti lezzet katar. Özellikle güneydoğu yemeklerinde kullanılan kimyon içli köfteye ve geleneksel yemeklere çok yakışıyor. Son zamanlarda uzmanlar tarafından da kimyon çayının tüketilmesi tavsiye edilmektedir. En etkili diyet listelerinde baş sıraya yerleşen kimyon kürü ile hızlıca fazla olan kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte adım adım ödem attırıcı kimyon çayı tarifi:

Sütlü yeşil çay diyeti nasıl yapılır? 3 günde 5 Kilo verdiren sütlü  yeşil çay diyetiİLİŞKİLİ HABERSütlü yeşil çay diyeti nasıl yapılır? 3 günde 5 Kilo verdiren sütlü yeşil çay diyeti

  • 15 GÜNDE 10 KİLO VERDİREN KİMYON KÜRÜ

Kimyonu hem toz hem de tane olarak da tüketebilirsiniz. Özellikle bel bölgesi yağlı olan kişiler için tam bir detoks etkisi yapacak olan bu kimyon tarifinde dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Yapılan araştırmaya göre her gün su veya çayın içinde kimyon tüketen kişilerin çok hızlı yağ yakımı gerçekleşmiştir. Bu yüzden kimyon çayını yapmak için:

kimyon tozu kilo verme

kimyon tozu kilo verme

  • - Bir gün önceden akşam hazırlayacağınız bir bardağın içine silme 1 yemek kaşığı kimyon tohumu koyun. Ardından üzerine su ekleyin. 
  • - Su ekledikten sonra ağzını kapatın ve sabaha kadar bir kenarda bekletin. 
  • - Sabah uyanır uyanmaz direk bu hazırladığınız karışımı süzüp için.  
  • - Bu çayı her gün sabah 15 gün boyunca aynı şekilde tüketmeniz gerekiyor.
  • - 15 gün geçtikten sonra ara verip vücudunuzu dinlendirin. Yaklaşık 2 hafta ara verdikten sonra tekrar kimyon kürünü uygulayabilirsiniz. 

Kimyonun faydaları nelerdir? Kimyon hangi hastalıklara iyi gelir? Kimyon çayı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKimyonun faydaları nelerdir? Kimyon hangi hastalıklara iyi gelir? Kimyon çayı nasıl yapılır?

Yapılan araştırmalara göre kimyonun yağ yakıcı özelliği dışında vücuda birçok faydası bulunuyor. Ayrıca bir grup üzerinde yapılan araştırma kimyon tüketen grubun kandaki zararlı yağları da attığını ortaya çıkardı.

15 günde 10 kilo verdiren limon kürü

15 günde 10 kilo verdiren limon kürü

  • 2. KİMYON KÜRÜ TARİFİ

- Kimyon taneleri

- Öğütülmüş kimyon tozu

Yapılışı:

  • - İlk olarak 1 kaşık kimyon tozuna 4 yemek kaşığı lor peyniri ekleyin.
  • - Güzelce karıştırıp 15 gün boyunca her gün bu karışımı ister yemekten önce ister yemekten sonra tüketin. 

kimyon diyeti nasıl yapılır

kimyon diyeti nasıl yapılır

Kış çayı nasıl hazırlanır? Kış çayının içerisinde hangi bitkiler bulunur?

İLİŞKİLİ HABER

Kış çayı nasıl hazırlanır? Kış çayının içerisinde hangi bitkiler bulunur?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

hmd 2 yıl önce

Kimyon fazla kullanıldığında fazlaca kan yapar, bu da hipertansiyon hastalarına iyi gelmez, hatırlatırım, diyet yapayım derken, aşırıya kaçmayın.

Toplam 4 beğeni