Diyarbakırlı ustadan çiğ köfteye yeni soluk! "Çiğkoftelatta" adıyla tescilledi

Diyarbakırlı usta Bilal Yakut, çiğköfteye yeni bir soluk getirdi. Çikolata ile yoğurduğu ve "Çiğkoftelatta" ismiyle tescillediği çiğköfteyi dünyaya tanıtmak istiyor.

Çiğ köftenin birçok farklı versiyonunu yemişizdir fakat bu versiyonu tescillenmiş bir ürün olarak yer alıyor. 20 yıldır bu işi yapan 43 yaşındaki Yakut, yaklaşık 6 yıl önce İsviçre gezisinde arkadaşlarının isteği üzerine çiğköfte yapmak istedi.  Gittiği marketlerde nar ekşisi bulamayan Yakut, rengini, kıvamını ve aromasını tutturabilmek için çikolata kullanmaya karar verdi. 

Diyarbakırlı ustadan çiğ köfteye yeni soluk!

Diyarbakırlı ustadan çiğ köfteye yeni soluk!

ÇİKOLATALI ÇİĞ KÖFTE TESCİLLENDİ

İlk denemesinde başarılı bir lezzet elde edemeyen Yakut,  birçok kez deneme yaptı. Son denemesinde güzel bir lezzet yakalayan Yakut, çevresindekilerin de beğenmesi üzerine Türk Patent ve Marka Kurumuna bu lezzetin "Çiğkoftelatta" ismi ile tescili için başvuru yaptı. Yakut, geçen yıl tescillenen bu tarifi "Çiğkoftelatta" adı ile markalaştırdı.

Diyarbakırlı ustadan çiğ köfteye yeni soluk!

Diyarbakırlı ustadan çiğ köfteye yeni soluk!

Tadanların çok beğendiği ve müşterisinin de giderek arttığı bu eşsiz lezzet için Yakut, "Diyarbakır’da çok ciddi bir müşteri kitlemiz oluşmaya başladı. Tattıktan sonra müdavimi oldular. Hedefim Diyarbakır’a, Türkiye’ye ve dünyaya yaymak." diye konuştu.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0