Kabaklı süt helvası tarifi! Osmanlı mirası süt helvası nasıl yapılır?

Osmanlı Saray mutfağının vazgeçilmez lezzetleri günümüze kadar varlığını sürdürüyor. Bu tariflerden biride "Kabaklı süt helvası" oluyor. Tam mevsiminde sizler için derlediğimiz Osmanlı mirası olan kabaklı süt helvasını denemeye ne dersiniz? İşte Kabaklı süt helvasının tarifi ve nasıl yapıldığını adım adım yazdık.

Osmanlı Sarayının en gözde ve özel tariflerinden biri olan süt helvası, günümüzde de sofraların vazgeçilmez tatlıları arasında olma özelliğini koruyor. 124 yıldır lezzetini ve tarihini günümüze kadar taşıyan süt helvası, yapılışı ve görselliğiyle de iştah kabartıyor. Özellikle Bursa halk tarafından sıklıkla tercih edilen kabaklı süt helvası, maliyetinin düşük olmasıyla da sıklıkla tercih ediliyor. Hadi gelin Osmanlı Sarayının mirası Anadolu mutfağının vazgeçilmezi kabaklı süt helvası nasıl yapılır yakından bakalım.

En kolay sütlaç nasıl yapılır? Tam kıvamında sütlaç yapımı...İLİŞKİLİ HABEREn kolay sütlaç nasıl yapılır? Tam kıvamında sütlaç yapımı...

Kabaklı süt helvası tarifi

Kabaklı süt helvası tarifi

KABAKLI SÜT HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 Kabak ve yeterli miktarda toz şeker
50 gram tere yağı
40 gram un
Yarım litre kaynamış süt
90 gram şeker
1 tatlı kaşığı nişasta (suyla açın)
Yarım paket vanilin, bir fiske tuz

Meşhur süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMeşhur süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası yapmanın püf noktaları

Kabaklı süt helvası tarifi

Kabaklı süt helvası tarifi

YAPILIŞI

Kabakların içini güzelce oyun ve toz şekerle doldurup bir gece bekletin.

Ertesi gün 200 dereceye aldığınız fırında pişirin.

Pişen bal kabaklarının içinde oluşan şerbeti alın.

Kabaklı süt helvası tarifi

Kabaklı süt helvası tarifi

Ocakta tereyağı, süt, un, şeker ve nişastalı karışımı yapın. Ve iyice çırpın.

Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve kabakların içine ekleyin ve fırına verin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0