Osman Müftüoğlu'dan sağlıklı ev yoğurdu tarifi! Besinlerin kralı olarak açıkladı

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu 'besinlerin kralı' olarak nitelediği ve tabak tabak tüketilmesi gerektiğinin üzerinde durduğu yiyeceği açıkladı. Özellikle ev yapımı olmasını şart koştuğu yiyeceğin oldukça faydalı olduğunu da söyledi. Peki besinlerin kralı olan yoğurt nasıl yapılır? Hadi gelin ev yapımı yoğurdu adım adım inceleyelim.

Faydaları saymakla bitmeyen ve birçok derde deva olan besini Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı. Süper besin ya da besinlerin kralı olarak nitelediği süt ürününün tabak tabak tüketilmesi gerektiğini söyledi. Müftüoğlu yıllardır tüketilen o besini yoğurt olarak açıkladı. Uzman isim her gün en az bir kase olacak şekilde tüketilmesi gerektiğini söylerken, faydalarının da oldukça çok olduğunu aktardı. Peki faydaları saymakla bitmeyen yoğurt evde nasıl yapılır hadi gelin adım adım inceleyelim.

Ev yapımı yoğurt tarifi

Ev yapımı yoğurt tarifi

YOĞURDUN FAYDALARI

Faydaları saymakla bitmeyen ve uzmanların sık sık tüketilmesi gerektiği konusunda önerilen yoğurt; sindirim sağlını destekliyor. Aynı zamanda vücudu hastalıklara, enfeksiyonlara karşı korumada önemli bir rol oynuyor. İçerdiği  vitamin ve mineraller sayesinde cildin genç kalmasını ve sağlığını destekler.

 

Yoğurdun faydaları nelerdir

Yoğurdun faydaları nelerdir

EV YAPIMI YOĞURT TARİFİ:

MALZEMELER

5 litre süt
3-4 yemek kaşığı yoğurt

Ev yapımı yoğurt nasıl yapılır

Ev yapımı yoğurt nasıl yapılır

YAPILIŞI

5 litre sütü derin bir tencereye alın.

Ara sıra karıştırdığınız sütü orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve kontrol ederek 5-10 dakika daha bekleyin.

Ardından sütün altını kapatın ve ılımasını bekleyin.

Süt serçe parmağınızı hafif ısıran bir sıcaklığa geldiğinde 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin ve karıştırın.

Tencerenin ağzını kapatın ve sıkıca örtün.

Tencereyi 5-6 saat hiç açmadan bekletin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0