Kereviz köfte nasıl yapılır? Kış ayının vazgeçilmez lezzeti kerevizden şahane tarif!

Kış ayının en sağlıklı besinlerinden biri olan kereviz uzmanların önerisine göre haftada bir kez muhakkak tüketilmeli. Peki böyle sağlıklı bir besinden köfte yapmaya ne dersiniz? Oldukça besleyici olan kerevizin en güzel halini sizlere sunuyoruz. Hadi gelin kış ayının vazgeçilmez lezzeti olan kerevizde, "Kereviz köfte" yapmaya! Peki kereviz köfte nasıl yapılır? İşte sorunun cevabı:

Farklı bir köfte yeme havasında mısınız? O zaman hem besleyici hem de sağlıklı bir köfte tarifi ile karşınızdayız. "Kereviz köfte": Kalsiyum, magnezyum ve vitamin deposu olan kerevizi köfte şeklinde sofralarınızda buluşturmaya ne dersiniz? Basit ve pratik bir biçimde hazırlanan kereviz köfteler, kış aylarının vazgeçilmez tarifleri arasında yerini alıyor. Oldukça lezzetli ve yenilmeye değer olan kereviz köfteler, görünüşü ile de iştah kabartıyor. Üstelik çocuklarınızın da severek tüketeceği kereviz köfteler nasıl yapılır sizler için adım adım derledik. Hadi gelin kereviz köfte yapımını yakından inceleyim.

Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır? En kolay kereviz yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABERZeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır? En kolay kereviz yemeği tarifi

Kereviz köfte nasıl yapılır

Kereviz köfte nasıl yapılır

KEREVİZ KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet rendelenmiş havuç
2 adet rendelenmiş kereviz
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
2 dal ince ince doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı un (Yetersiz gelirse ekleme yapın)
Yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Dilediğiniz baharatlar

Servisi için;

Süzme yoğurt ve dere otu

Kereviz sapı suyu evde nasıl hazırlanır? Ev yapımı kereviz sapı suyu tarifiİLİŞKİLİ HABERKereviz sapı suyu evde nasıl hazırlanır? Ev yapımı kereviz sapı suyu tarifi

Kereviz köfte tarifi

Kereviz köfte tarifi

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun.

Tavayı ocağa koyun ve biraz sıvı yağ gezdirin.

Hazırladığınız harcı alın ve mücver şeklinde tavaya koyun.

Piştikten sonra yoğurt ve  kıyılmış dere otu ile servis edin.

Afiyet olsun...

Sarımsak turşusunun faydaları nelerdir? En kolay sarımsak turşusu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sarımsak turşusunun faydaları nelerdir? En kolay sarımsak turşusu nasıl yapılır?
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0