Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay menüsü belli oldu!

Türkiye'nin ilk astronotu olma yolundaki serüvenini adım adım ele alan Türk bilim insanı Alper Gezeravcı'nın 19 Ocak'ta uzaya fırlatılması hedefleniyor. Uzayda ne yiyeceği de merak konusu olan Türk astronot Alper Gezeravcı'nın 200 yiyecek arasında Türk mutfağından lezzetlere de yer verilmesi dikkat çekiyor. İşte Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay menüsü...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkışının ertelenmesinin ardından büyün gözler yeni fırlatma tarihine çevrildi. Türkiye olarak her kesimi gururlandıran bu durumda merak edilen bir konu daha yer aldı. Alper Gezerevcı'nın uzay menüsü. Fırlatma öncesi teknik kontrollerin titizlikle tamamlanacağı belirtilirken, Gezeravcı'nın 200 yiyecek arasında Türk mutfağından lezzetlere de yer verilmesi dikkat çekiyor.

SpaceX'in Falcon 9 roketiyle gerçekleştirilecek olan fırlatmada Alper Gezeravcı'nın yanı sıra Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt gibi deneyimli astronotlar da yer alacak. 

UZAYDA NE YİYECEKLER?

4 kişilik ekibin 15 günlük uzay yolculuğu boyunca ne yiyeceği merak konusu olurken menüde kuru yiyecekler başta olmak üzere 200'e yakın farklı yemek ve içecek seçeneği arasında et haşlaması, pilav, buğulama gibi çeşitlilik bulunuyor. Astronot ekibi, uzayda bu özel yiyecekleri tüketerek uzaydaki yaşam koşullarını deneyimleyecek.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0