5 LT Ayçiçek yağında şok indirim! Ayçiçek yağı ve ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi düşürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla halkı sevindirecek bir indirim yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yazlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

Asgari ücrete gelen zammın ardından piyasadaki ürünlerin fiyatlarında da değişim meydana gelmeye devam ediyor. Gelen bu zamlar doğrultusunda hem tüketici hem de marketlerin satış stratejilerini büyük oranda etkiliyor. Bunun üzerine halkı sevindirecek bir haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla geldi. Ayçiçeği tohumunda 100 bin ton, ham ayçiçek yağında 250 bin tonla sınırlı olarak olmak şartıyla, gümrük vergisi yağlık ayçiçeği tohumunda yüzde 27'den yüzde 12'ye, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36'dan yüzde 22'ye düşürüldü. Ayçiçeği piyasasının sağlıklı işlemesi için alınan karar 15 Nisan 2024'e kadar geçerli olacak.

Ayçiçek yağı ve ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi düşürüldü

Ayçiçek yağı ve ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi düşürüldü

"BU DÜŞÜRÜLEN GÜMRÜK VERGİLERİ PİYASAYI DENGELEYECEK"

Kararla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu düşürülen gümrük vergileri sadece ülkemizde piyasayı dengeleyecek ve arz yeterliliğini sürdürecek miktarla sınırlı olduğu gibi, çiftçimizin üretim motivasyonuna zarar vermeyecek şekilde hasat dönemi düşünülerek belirlenmiştir. Önümüzdeki 15 Nisan 2024 tarihinde düşük vergili tarife kontenjanı ile ithalat imkanı sonlandırılacaktır. Ticaret Bakanlığımız, almış olduğu tedbirler ile tüketicilerimizin spekülatif fiyat oluşumu ile mağdur edilmesine izin vermeyecek, çiftçilerimizin haklarını gözetmek suretiyle, piyasada yeterli ürün arzına da imkân verecek politikaları gecikmeden hayata geçirecektir." denildi. 

MARKETTEKİ EN UYGUN AY ÇİEK FİYATLARI

BİM: Sole 5 lt Pet Ayçiçek Yağı, 165,00 TL
A101: Abalı 5 lt Pet Ayçiçek Yağı, 154,00 TL
MİGROS: Oba Ayçiçek 5 lt Pet Yağı, 149,00 TL

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

H Sabri KARADENİZ 3 ay önce

5 litrelik ayçiçek yağları 180-200-230 çıktık dan sonramı bu şekilde indirim yapılıyor Tk markette 178 - 210 tl çıktıktan sonra dışardan ithal edilecek olan ucuz mu gelecek çünkü dolar 30500 tl çıkınca bu ürünlere tekrar zam gündeme gelecektir.

Nazife 3 ay önce

Zeytin yağınada çare bulun acil.