Manisa'da ramazan ayına özel yapılıyor! Susamlı helva iftar sofralarını şenlendiriyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki İhsan Akgün'ün yaptığı susamlı helva, 74 yıldır ramazan aylarında iftar sofralarını süslüyor.

Hacı Hasan Mahallesi'nde 74 yıldır aile işletmesi bulunan İhsan Akgün, ramazan aylarında sabahın erken saatlerinde kalkarak susam imalatına başlıyor. Ardından oğlu ve akrabaları ile birlikte susamlı helva yapıyor. Ramazana özel lezzeti tercih edenler ise iftar öncesinde işletme önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Manisa susamlı helva yapımı

Manisa susamlı helva yapımı

" İLÇE DIŞINDAN GELİP ALIYORLAR!"

 AA muhabirine verdiği röportaj sırasında mesleğinin 'babadan kalma' olduğunu dile getiren İhsan Akgün, bildiklerini oğluna da öğrettiğini söyledi. Susamlı helvayı yalnızca ramazanda ürettiklerine dikkat çeken İhsan Akgün; "Ramazan ayı haricinde de tahin helva üretimi yapıyoruz. Demirci'nin yanı sıra bu lezzeti bilenler ilçe dışından gelip alıyorlar." ifadelerini kullandı. 

Manisa susamlı helva yapımı

Manisa susamlı helva yapımı

"BİR LEZZET SUNUYORUZ"

Tepside susamla karıştırılan malzemeleri akrabaları ile birlikte gün boyu yoğurarak helva haline getirdiklerinden bahseden İhsan Akgün'ün oğlu Mustafa Akgün müşterilerin öğle saatlerinden itibaren gelmeye başladığını dile getirdi. Mustafa Akgün; "Kargo ile Türkiye'nin tüm illerine gönderim yapıyoruz. Sevilmesinin sebebi tamamen doğal olması. Çifte kavrulmuş susamla buluşan bir lezzet sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0