Selçuklu sultanlarının tatlısı kapış kapış gidiyor! Kadayıf dolması rekor kırıyor

Erzurum'da iftar sofraların gözdesi olan kadayıf dolması kapış kapış gidiyor. Selçuklu sultanlarının tatlısı olarak da bilinen kadayıf dolması, Ramazan ayında satış rekoru kırıyor.

Özellikle Ramazan ayında vazgeçilmez lezzetlerden biri olan kadayıf dolması, iftar sofraların yıldızı oluyor.  Kaynaklarda yer alan bilgilere göre kadayıf dolması,  Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilen yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu yer alıyor. Tarihi kayıtlarda Selçuklu sultanların özel dolması olarak da naklediliyor. Erzurum'da kadayıf tepsiden ayrı olarak "dolma" şeklinde daha fazla sofralara geliyor.

Tel kadayıfın Erzurum'da "kadayıf dolması" olarak bilinen çeşidi, içi cevizli olarak sarılıyor ve yumurtaya bulanarak tavada kızartılıp sonra şerbetlenerek tüketiliyor. Erzurum'un coğrafi işaretler listesine de giren kadayıf dolması, Ramazan ayı boyunca hem evlerde hem de işletmelerde baş köşeye oturan bir yıldız oluyor.

Türkiye'nin dört bir yanında da satış rekorları kıran kadayıf dolması, en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0