Meyve ve yulafı bir arada sakın yemeyin!

Birçok insan yulaf ve meyveyi sütle karıştırıp yemeyi seviyor, ancak meyveli yulafın sağlıklı olmadığı ortaya çıktı.

Sabah kahvaltısı bizi her yeni güne hazırlayıp gün boyu enerji dolu olmamızı sağlıyor. Beslenme uzmanları, sabah kahvaltısının sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu her seferinde dile getiriyor.

Son zamanlarda kahvaltı sofralarının yerini sütle hazırlanan meyveli yulaflar alır oldu. Bu zamana kadar yapılan araştırmalarda; yulafın lif zengini olduğu, içinde birçok vitamin ve minerallerin yer aldığı anlatıldı.

Özellikle çalışan insanlar ya da kahvaltı yapmak için zamanı olmayanlar daha çok meyveli yulaf yemeyi tercih eder hale geldi. Peki meyveli yulaf gerçekten sağlıklı kahvaltı seçeneği mi?

Ayurveda beslenme uzmanı, süt ve meyvenin kesinlikle bir araya gelmemesi gerektiğini savunuyor. Sütün içinde meyvelerin mayalanmaya başladığını bu da sindirimi zorlaştırdığını hatta ciddi mide hastalıklarını doğurduğunu belirtiyor. Her meyve için geçerli olmadığını ancak asitli meyvelerin asla sütle bir araya gelmemesi gerektiğini de ekliyor. Aynı zamanda vücutta toksinlerin birikmesine ve midede şişkinlik sorununa da yol açtığını vurguluyor. 

Meyveli yulaf tüketimi, zaman içinde ciddi mide hastalıklarına ve kilo problemine de yol açtığını söyleyen Ayurveda beslenme uzmanı, meyveli yulaf yemek isteyenler için de bir önerisi var. Önce yulafı haşlamalarını ve daha sonra içine meyve doğrayıp yemelerini tavsiye ediyor. Bu şekilde sindirimin kolaylaştığına dikkat çekiyor.

Ayurveda nedir?

Ayurveda, kökeni Hindistan’ın Vedik kültürüne dayanan 5 bin yıllık bir doğal şifa sistemi olup, insanoğluna beşeri potansiyelinin üst sınırını gerçekleştirirken, her yönden dengede ve zinde kalmasına yardımcı olan bir bilgelikler bütünüdür.

Ayurveda kadim bir lisan olan sanskritçe bir kelime olup, kelime anlamı olarak ‘Yaşam Bilimi’ manasına gelmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0