Hangi besinler uzun süreli tok tutar? Acıktırmayan 5 mucize besin

Kilo problemleri ile karşı karşıyaysanız ve en kısa zamanda zayıflamayı kafanıza koyduysanız diyet boyunca dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardık. Doğru ve düzenli beslenme ile karnınızı doyurarak fazla yemek yeme isteğinizin önüne geçebilirsiniz. Uzun süre açlık hissetmememiz için tüketmeniz gereken besinler neler? Karnı en çok tok tutan besinler neler? Açlık hissettirmeyen mucize yiyecekler...

Vücudunuzdaki istenmeyen kilolarınızdan hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorsanız, çabuk acıktıran yiyecekler yerine protein ağırlıklı tok tutucu besinleri tercih ederek açlığınızı bastırabilirsiniz. Zayıflamak için diyet yapmaya çalışan kadınların diyeti bozmalarındaki en büyük etken motivasyonsuzluk ve açlık hissidir. Acıktıkları zaman kendilerine mani olamayıp yiyeceklere saldıran kişiler, genelde bu tercihini karbonhidratlı gıdalardan yana kullanır. Halbuki doğru besinler tüketerek, açlığınızı uzun süre bastırmak varken... Peki hangi yiyecekler uzun süre acıktırmaz? En çok tok tutan besinler neler? Diyetteyken hangi yiyecekler yenmeli? İşte tok hissettiren mucize gıdalar...

HANGİ BESİNLER ÇABUK ACIKTIRMAZ? TOK TUTAN YİYECEKLER...

DİYET KAHVALTILARIN VAZGEÇİLMEZİ: YULAF EZMESİ

Diyet listelerinde özellikle de kahvaltıların ve ara öğünlerin vazgeçilmez bir yiyeceği olan yulaf ezmesi, lif bakımından oldukça zengin olduğu için uzun süre boyunca açlık hissettirmez ve formunuzu korumayı sağlar.

Yapılan araştırmalarda yulaf ezmesinin ne kadar tok tuttuğunu göstermiştir. Sütlü yulaf ezmesine göre mısır gevreği tercih eden kişilerin daha kısa sürede acıktığı görülmüştür. Sütle ya da yoğurtla tüketirseniz doyuruculuğu 2 kat daha artan yulaf ezmesini kahvaltılarda ve ara öğünlerde tüketmeye devam edin, kısa zamanda etkisini göreceksiniz. 

HEM SAĞLIK HEM DİYET DOSTU: ELMA

Yine lifli besinler arasında yer aldığı bilinen elma, bağırsakları harekete geçirmesi sayesinde kabuğundaki pektin maddesiyle karnı uzun süre tok tutar. Orta boy büyüklükteki elmayı, az tuzlu birkaç adet leblebi ile tüketirseniz açlık hissiniz gidecek ve sürekli bir şeyler atıştırmak istemeyeceksiniz.

Hem diyet hem de sağlık dostu elmayı her gün 1 adet tüketebilirsiniz.Böylelikle diyetinizi korurken sağlığınıza da olumlu yönde katkı sağlamış olacaksınız.

DİYET KÜRLERİNİN OLMAZSA OLMAZI: MAYDANOZ

Mutfakta çeşitli salata ve yemeklerde kullanılan maydanozu, sofradayken 4-5 dal kadar tüketmelisiniz. Çünkü  maydanoz A, E ve C vitamini bakımından çok zengin olduğu için günlük ihtiyaç karşılanıyor.

Ayrıca pek çok diyet listesinde yer alan kür tariflerinde maydanozda kendini gösteriyor. İdrar söktürücü ve ödem atıcı etkiye sahip olan maydanozu tüketirseniz kendinizi tok tutabilirsiniz.

Yağ yakması nedeniyle kürlerin vazgeçilmez sebzesi olan maydanozun suyunu tüketerek detoks içeceği hazırlayabilirsiniz.

ANNE SÜTÜNDEN SONRA GELEN MUCİZE BESİN: YUMURTA

Anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta, sabah tüketilirse gün içerisinde alınacak olan kalori değerini de azaltmaktadır. Böylelikle gün boyu daha az yemek yiyecek ve daha az ihtimalli kilo alacaksınız.

Kolesterol şikayetiniz yoksa beyazıyla beraber sarısını da tüketebileceğiniz yumurta, protein bakımından en zengin yiyeceklerden biridir ve karnı tok tutma konusunda çok yararlıdır.

YAZIN EN HAFİF ATIŞTIRMALIĞI: SALATALIK

Kalorisi yok denecek kadar az olan salatalığı en çok akşam yemekleri için yaptığımız salatalarda kullanırız. Oldukça lezzetli bir besin olan salatalık hem hafif hemde az kalorilidir. Çok acıkmadığınız takdirde öğün aralarında tüketeceğiniz 1 adet salatalık ile açlığınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 4

namık 3 yıl önce

elma susatır

Toplam 1 beğeni

Adem 5 yıl önce

Sağlıklı yaşam

Zehra zehra 5 yıl önce

keşke boğazımızı tutabiksek

Toplam 14 beğeni

harun 3 yıl önce

3 öğün iyi

Toplam 0 Beğeni