15 günde 10 kilo verdiren Peynir diyeti! Hangi peyniri nasıl yemek zayıflatır? Süzme peynir ve salata ile şok diyet

Sağlıklı ve doğal yollarla kilo vermeyi destekleyen peynir diyeti ile fazlalık kilolarınızla sizde vedalaşabilirsiniz. Peki peynir yemek gerçekten kilo vermeyi kolaylaştırıyor mu? Peynir yiyerek nasıl zayıflanır? Peynir diyeti nedir ve nasıl yapılır? Süzme peynir ve salata ile şok diyet nasıl yapılır? Diyette peynir tüketiminde nelere dikkat edilmeli? İşte peynir tüketimi ile zayıflama yöntemi...

Normal hayatta peynir yemeyi sevmeyenleri bile özendirecek bu diyet önerisi ile hem sağlıklı beslenecek hem de kolay yoldan kilo vermiş olacaksınız. Çeşit çeşit zenginliğiyle kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı haline gelen peynir, vücudumuz açısından çok ciddi bir protein kaynağıdır. Ağız ve diş sağlığı konusunda küçüklüğümüzden beri yenmesi önerilen peyniri doğru ve uygun miktarlarda tüketerek doğal yollarla kilo vermek mümkün! Peynir yiyerek nasıl kilo verebilirim ki diyorsanız, diyetinizde peynir ağırlıklı bir beslenme ile zayıflamanın yollarına gelin beraber bakalım. Kilo verdiren peynir diyeti nasıl yapılır? Sadece peynir yemek zayıflatır mı? Peynir çeşitleri kaç kalori? Sağlıklı peynir diyeti listesi...

DİYET YAPARKEN PEYNİR NASIL YENMELİ? DİYETTE PEYNİR SEÇİMİ

peynir diyeti nasıl yapılır?

peynir diyeti nasıl yapılır?

Çeşit fark etmeksizin kahvaltıda her türünü yiyebileceğiniz peyniri ister tek başına ister omlet şeklinde tüketebilirsiniz. Eğer kahvaltıda ekmek yiyecekseniz iki dilimi aşmamaya dikkat etmelisiniz. Çay ya da kahve tüketiminde de şeker kullanmamaya özen göstermelisiniz. Zengin bir kahvaltı sonrasında öğlene doğru karnınızda açlık hissetmeye başlarsanız ekmeksiz bir şekilde ağzınıza peynir atarak iştahınızı yatıştırabilirsiniz.

Öğle menüsü için ızgara veya fırında pişirilmiş kaşarlı veya peynirli tavuk yapabilirsiniz.. Yanına da bol yeşillikli ve peynirli salata ya da yoğurt tüketebilirsiniz. Yine akşama kadar acıkacak gibi olursanız ekmeksiz peynir tüketebilirsiniz. Akşam menüsünde kaşar soslu sebze yemeği yiyebilir ve bol miktarda su tüketmelisiniz. Peynir tüketimi su içme isteğini tetikleyecektir zaten.

Peynir tüketimine ağırlık verilen bu beslenme şeklini 2 haftadan fazla uygulamamalısınız. Aksi takdirde tansiyon yükselmesi, protein zehirlenmesi gibi sorunlar görülebilir.

YAĞ YAKMAYA YARDIMCI PEYNİR DİYETİ LİSTESİ

süzme peynir diyeti nasıl yapılır

süzme peynir diyeti nasıl yapılır

KAHVALTI:

1 dilim peynir
1 dilim kızarmış ekmek
Çeri domates
Biber çeşitleri
Salatalık

ARA ÖĞÜN:

1 su bardağı süt

ÖĞLE:

1 kase mercimek veya tarhana çorbası
1 dilim peynir
1 yemek kaşığı yağ
Eklenmiş mevsim sebzelerinden salata

ZAYIFLAMAK İÇİN HANGİ PEYNİR NASIL YENİR? PEYNİR DİYETİ

Peynir çeşitleri

Peynir çeşitleri

Halk arasında daha çok tüketilen peynir çeşitleri arasında keçi ve süzme peynir gelmektedir. Bu iki peyniri haşlanmış yumurta ile yiyebilirsiniz. Keçi peynirine göre daha az kalorili olan süzme peynir, oldukça de lezzetlidir. Üzerine peyniri kırılmış yumurtada en çok tercih edilen peynir çeşidi ise lor peynirdir. Diyette yenebilecek en ideal peynirlerden biri olan lor peynir aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını sağlar. Diyet yapan kişi kaşar peynirinden uzak durmalı çünkü içinde çok fazla miktarda yağ vardır.

Diyette kesinlikle yenmemesi gereken bir diğer peynir çeşidi de Parmesan peyniridir, çok kalorilidir. Öğlen ve akşam salata ile tüketilebilir.

1 HAFTADA ZAYIFLATAN SÜZME PEYNİR VE SALATA İLE ŞOK DİYET

Peynir yemekle bir sorunu olmayan kimselerin salata ile beraber yiyebileceği süzme peynir ve salata şok diyeti ile sağlıklı beslenme gerçekleştirilebilir. 1 haftada 5 kiloya inmenize yardımcı olacak süzme peynir diyet listesi şu şekildedir:

Gün içerisinde 200 gram süzme peynir, yeşillikli yağsız, sossuz salata, sebze ve şekersiz meyve yenebilir. Akşam 18.00’dan sonra herhangi bir yemek, şekerli ve tuzlu gıdalar yasak.

Peynirli salata

Peynirli salata

Kahvaltı : 100 gram süzme peynir ve şekersiz mevsim meyvesi. Bu ikisini karıştırıp salata şeklinde tüketebilirsiniz.

Öğle : 100 gram kadar süzme peynir ile birlikte sevdiğiniz yeşilliklerden oluşan bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş salata.

Akşam : 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş, salatalık, domates ve mevsim yeşillikleri içeren salata.

Alternatif olarak; patlıcan, kabak, lahanadan oluşan, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış ve 1 yemek kaşığı kadar lor peynir eklenmiş salata.

Gün içerisinde toplam 1 tatlı kaşığı kadar bal tüketebilirsiniz. Bol bol su içmeniz yararlı olacaktır.

İstediğiniz kadar yiyin kilo aldırmıyor! Kalorisi az olan besinler neler? Az kalorili doyurucu yiyecekler

İLİŞKİLİ HABER

İstediğiniz kadar yiyin kilo aldırmıyor! Kalorisi az olan besinler neler? Az kalorili doyurucu yiyecekler
Zayıflamak için uyanır uyanmaz ne yenmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflamak için uyanır uyanmaz ne yenmeli?
Fazlalık kilolardan nasıl kurtulunur? Kilo vermek için en sağlıklı diyet listesi

İLİŞKİLİ HABER

Fazlalık kilolardan nasıl kurtulunur? Kilo vermek için en sağlıklı diyet listesi

BİR YORUM YAPIN 1

Diyetçi Laz 2 yıl önce

İyi güzel diyorsunuz, 15 günde 10 kilo vermeyi herkes isterde yalnız bunun geri dönüşümünün eskisinden daha kilolu olmaya sebep olduğunu neden belirtmiyorsunuz? Boy kilo oranına göre ayda ortalama 5-13 kilo arası sağlıklı verilebilir. 180 boy 95 kilo bir erkek ayda ortalama 6-7 kilo verebilirse sağlıklıdır. Üzeri diyetten sonra obezliğe kadar gider eğerki yemesine dikkat etmezse. Sayfanız çok başarılı fakat bu gibi sağlığı olumsuz etkileyecek bazı yazılara not şeklinde olumsuzluklarını yazmalısınız. İyi çalışmalar dilerim.