Brezilya cevizi gerçekten kilo verdirir mi? Gerçek cevizden daha farklı...

Ülkemizde yetişen cevize göre iki kat daha fazla selenyum barındıran Amazon (Brezilya) cevizinin faydalarını ve kilo vermedeki olumlu yönlerini sizler için derledik. Peki amazon cevizi gerçekten kilo verdirir mi? Amazon cevizinin yararları neler? İşte tüm detaylar...

Günlük hayatta tükettiğimiz kuruyemiş çeşitlerinden biri olan cevize alternatif olarak tercih edebileceğiniz Amazon cevizi, selenyum bakımından oldukça zengin bir besindir. Güney Amerika'da yetişen bu ceviz 50 metrelik ağaçların tepelerinde zamanla olgunlaşıyor ve kendiliğinden yere düşüyor. Toplanan bu cevizlerin tüketimi hem sağlığı olumlu etkiliyor hem de zayıflamaya yardımcı oluyor.

amazon cevizi ile kilo verme

amazon cevizi ile kilo verme

Karbonhidrat bakımından besin değeri düşük olan amazon cevizi diğer adıyla brezilya cevizi, içerisindeki bol lifli yapısı ile kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Yalnızca 1 adet ceviz tüketimi bile vücudun günlük selenyum ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca tiroit hastası kişilerin zayıflamasını büyük ölçüde kolaylaştıran amazon cevizi, metabolizmayı harekete geçirerek daha hızlı ve etkili kalori yakma imkanı sunuyor.

amazon cevizi nedir

amazon cevizi nedir

 AMAZON CEVİZİ NASIL KİLO VERDİRİYOR?

Zayıflamak adına pek çok yöntem denense de doğal ve sağlıklı yollarla kilo vermek en doğrusudur. Lif ve protein kaynağı bakımından yararlı olduğu bilinen Amazon cevizi, gün içerisinde yenen yiyeceklerin daha kolay bir şekilde sindirilmesinde son derece etkilidir. Buradaki protein, açlık hissini yok ederek daha az yemek yemenize neden olacaktır. Ayrıca gün içerisindeki yorgunluğu gidererek enerjik olmanızı da sağlayacaktır.

Besin değerleri incelendiği zaman 100 gramında 4 gram karbonhidrat barındıran Amazon cevizi, diyet yapan kimselerin tüketebileceği bir besindir.

brezilya cevizinin faydaları

brezilya cevizinin faydaları

AMAZON CEVİZİNİN YARARLARI NELER?

- 1 tanesi bile vücudun ihtiyaç duyduğu selenyum miktarını karşılıyor.

- Aksatılmadan tüketildiği zaman kansere sebep olan rahatsızlıkları ve serbest radikallerin oluşumunu önler. 

- Uyku ve iştah problemlerinin dengelenmesine yardımcı olur.

- Sindirim problemlerine karşı etkilidir.

- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak, kolay hasta oluşumunun önüne geçer.

- Cilt üzerinde çıkan sivilceleri azaltır ve yüzü güzelleştirir.

Karın sıkılaştıran Crunch egzersizi nedir? Faydası neler?

İLİŞKİLİ HABER

Karın sıkılaştıran Crunch egzersizi nedir? Faydası neler?

BİR YORUM YAPIN 2

türkiye sevdalısı 4 yıl önce

bizim anadolu topraklarında yetişen ceviz ve diğer tarım ürünleri. bilhassa ben malatyalıyım kaysı. elin gavuru gelipde bize kurtlu ürün verin deyip ( kurtlu ürün organik olup ürün de zehir olmuyormuş ) ürünleri topluyorlar. lütfen ithal olan duyuyoruz genleriyle oynanmış ürünleri alımda, kanseri hortlatmayın. bizim anadolu ürünlerini araştırın göreceksinizki her birisi reklamını yapamamış bir altın

Toplam 4 beğeni

iskit 4 yıl önce

yalannnnnn inanmayin arkadaşlar ithalatçi firma talep oluşturuyor

Toplam 3 beğeni