Zayıflatan şurup hangisi? Agave şurup nedir? Mucize diyet şurubu Agave'nin faydaları

Sağlıklı doğal tatlandırıcılar arasında popüler olan Agave bitkisinden elde edilen şurup, şeker yemek istemeyenlerin kullanabileceği diyet şuruplardan biridir. Meksika'da ve Avrupa ülkelerinde yetişen kaktüse benzer bitkiden yapılan Agave şurubunun faydaları neler, ne işe yarar? Agave şurubu nedir? Agave şurubu ile ilgili bilinmesi gereken önemli detaylar...

Günümüzde şeker yerine geçebilen doğal tatlandırıcılardan biri olarak karşımıza çıkan Agave şurubu, Meksika'da yetişen Agave bitkisinden elde edilerek yapılmaktadır. Bir diğer adıyla Agave nektarisi olarak bilinen bu tatlandırıcı, şekerden uzak durmak isteyen herkes için umut ışığı oldu. Şeker kullanmak istemediği için doğal ya da yapay tatlandırıcılara doğru yönelenler tarafından merak edilen ve sağlıklı olup olmadığıyla iligli gündemde pek çok kez tartışma konusu olan Agave şurubu, Dr. Mehmet Öz tarafından diyet destekleyici bir karışımdır. Peki gerçekten Agave şurubu faydalı mı? Agave şurubu ne işe yarar? Agave şurubu kilo vermeye yardımcı olur mu? Evde Agave şurubu nasıl yapılır? Agave şurubu ile sağlıklı tatlı tarifleri...

AGAVE BİTKİSİ NEDİR? AGAVE BİTKİSİNDEN ŞURUP...

agave şurubu faydaları

agave şurubu faydaları

TIKLA OKU: AKÇAAĞAÇ ŞURUBU İLE ZAYIFLAMA FORMÜLÜ

Görünümü itibariyle tıpkı bir kaktüse benzeyen Agave bitkisi, Meksika'nın kıymetli bitkilerinden biridir. İçerisindeki öz suyunun kaynatılması ile ortaya çıkan Agave şurubu, diyetteki kimselerin evlerinde tatlı yaparken kullanabileceği doğal tatlandırıcılardandır. Baldan daha ağır bir aromaya sahip olmasına rağmen daha az kalorili olduğu bilinen Agave şurubunun elde edilmeden öncesinde bitki hali yeşilden maviye çalan bir tona hakimdir.

Yaklaşık 50 çeşidi olan Agave bitkisinin 'Mavi Agave' türünden elde edilen şurubunda yarısından fazla miktarda Fruktoz bulunur. Öne sürülen bilgilere göre beyaz şekere göre daha yoğun şeker bulundurduğu için bu şurubun yalnızca yemeklerde ya da tatlılarda kullanılması öneriliyor.

AGAVE ŞURUBU ŞEKER YERİNE GEÇER Mİ?

Agave şurubu sağlıklı mı

Agave şurubu sağlıklı mı

Geçmiş dönemlerde birçok hastalığın tedavisi için ezilerek kullanılan Agave, şeker kamışı gibi işlenmesine rağmen doğal bir tatlandırıcı olarak bilinmektedir. Her şeyde olduğu gibi bunun da fazlasının zararlı olabileceği bilinmelidir. İçerisindeki yüksek miktardaki fruktoz, kan şekerini çay şekerine göre çabuk bir şekilde yükseltmediğinden şeker hastalarına önerilmektedir. Eğer fazla tüketilirse karaciğer olumsuz etkilenerek yağlanmayı arttırabilir, karın yağları artabilir, pankreas çalışmada güçlük çekebilir.

AGAVE ŞURUBUNUN VÜCUDA FAYDALARI VE BESİN DEĞERLERİ:

- Lifli bir özellikte olan Agave şurubu bağırsakların rahatlamasına yardımcı olur.

- Kabızlık tedavisine iyileştirici etki gösterir.

- İçeceklerin içerisine 1 damla kadar Agave şurubu eklendiği takdirde boşaltım problemi çözülecektir.

- İçerisindeki vitamin ve mineraller kolesterolü düzenler.

Agave bitkisi

Agave bitkisi

0.5 gram Yağ
0 mg Kolesterol
4 mg Sodyum
4 mg Potasyum
76 gram Karbonhidrat
0.2 gram Diyet Lifi
68 gram Şeker
0.1 gram Protein
1 mg Kalsiyum
0.1 mg Demir
1 mg Magnezyum

AGAVE ŞURUBU NASIL KULLANILIR?

Gündelik yaşantı içerisinde tükettiğimiz beyaz şekere göre daha tatlı bir aromaya sahip olan şurubu evde tatlı ya da pankek gibi tariflerde kullanabilirsiniz. Hafif, karamelimsi ve yoğun aroması olan koyu agave şurubu mineral bakımından en zengin şuruplardandır. Evde yapacağınız tariflerde Agave şurubu kullanacaksanız; her su bardağı için 1/3 agave şurubu kullanmak işinizi görecektir.

Agave şurubu sıvı olduğundan dolayı tarifte belirtilen sıvı malzeme miktarını üçte bir kadar azaltın. Fırın sıcaklığını 25 derece azaltmayı da unutmayınız.

NOT: AGAVE ŞURUBUNUN FAZLASININ FAYDADAN ÇOK ZARAR SAĞLAYABİLECEĞİNİ UNUTMAYIN, DOKTORUNUZA DANIŞMADAN TÜKETMEYİN!

BİR YORUM YAPIN 0