Oryalden yanan saçlara ne yapılır? İşlem görmüş saçların bakımı nasıl olmalıdır?

Saçlarınızı istediğin renk ve modele çevirmek için sürülen "açıcı" nedeniyle yanıp adeta cansız, yıpranmış ve kuru bir hal alabilir. Oluşan bu durum zaman zaman saçların kopmasına çirkin hal almasına dönüşebilir. Saçlarınız aşırı boyadan yıprandıysa ya da yandıysa mutlaka bir uzmandan destek almalısınız. Peki yanan saçlara ne yapılır? İşlem görmekten yıpranmış saçlara nasıl bakım yapılır? Detaylar haberimizde...

Saçınızın yanması; kırıkların saç diplerinden uçlarına kadar her alanda olması, saçınıza dokunduğunuzda keçe tüyü düşüncesi vermesidir. Boyalı, ısıtıcıya çok maruz kalan sürekli fön çekilen saçlar da bunun yaşanması daha çok görülmektedir. Saça sürekli dışarıdan müdahale olması ısıtılması ve bir anda tekrar soğutulması saçın bir süre sonra yorulmasına sebep olur. Saçın yorulması yanmasından bir önce ki evredir. Bu süreçte saç artık vermek istediğiniz şekli almayacaktır.Saçın yanması bir anda olduğundan daha önceden onarma gibi bir şansınız maalesef ki olmayacaktır. Kuaförde veya evde yapacağınız yanlış bir işlem bir ton koyu boya veya fazla ısınmış saç bir anda yanabilir. Saçlarınızın genetik özellikleri değiştiremeyeceğiniz için sağlıklı yaşam ve beslenme ile saçların kalitesini arttırabilirsiniz. Peki bunlar neler?

EVDE PLATİN SARISI SAÇ NASIL YAPILIR? Öğrenmek için tıklayın...

saç nasıl yanar

saç nasıl yanar

Saç renginin çok sık değiştirilmesi amonyak boyaların tercih edilmesi saçları çok yıpratıyor. Boyalarda ki fazla amonyaktan dolayı ayda bir kereden fazla saçınızı boyadığınız takdirde saçlarınız yanıyor.

Saçları sıcak suyla yıkamak çok yıpratıyor. Saçları mutlaka durulurken soğuk ya da ılık suyla durulamak gerekiyor.Saçlarınıza sıklıkla boya işlemi uyguluyorsanız mutlaka tuzsuz, parabensiz şampuanları tercih edin.

Saçlarınızı yıkama sıklığını saç tipinize göre belirleyin. Saç deriniz ne kadar sıklıkla yağlanıyor ise o kadar yıkamanız gerekiyor. Mesela yağlı saçlar her gün yıkanmalı. İşlem görmüş saçların da daha az yıkanması gerekiyor. Ayrıca saç tipinize göre şampuan ve saç kremini belirlemeniz daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.

SARI SAÇLARIN BAKIMI NASIL YAPILIR? Öğrenmek için tıklayın...

saç yanmasına özel bakım önerileri

saç yanmasına özel bakım önerileri

Saç kurutma makineleri, maşalar ve saç düzleştiriciler saçın yıpranmasın da etkisi çok büyüktür. Bunları kullanırken ısı ayarını düşük tutun. Saçlarınızın yıpranmasını az da olsa engelleyebilirsiniz.

Kuru ve yıpranmış saçlar için iki farklı saç şampuanını aynı anda kullanıp faydasını görebilirsiniz. Mesela biri besleyici biri de onarıcı olan şampuanları arka arkaya kullanarak saçların daha fazla sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Yazın güneş, deniz suyu yıpratırken kışın da sıcak ve soğuk havanın dengesizliğinden mevsim geçişlerinden, en çok saçlar etkileniyor. Keratin destekli şampuanlar ve yağlar kullanmak saçları dış etkilere karşı koruyacaktır.

Genel olarak kullandığımız kozmetik ürünler, sigara kullanımı, düzensiz uyku ve dengesiz beslenmede kolaylıkla saçımızı yıpranmasına etki eden faktörlerden sadece bazılarıdır. Bunlara dikkat ederek saçın sorunlarını kolayca azaltabilirsiniz.

EVDE KERATİN BAKIMI NASIL YAPILIR? Öğrenmek için tıklayın...

YANMIŞ SAÇLARA ÖZEL MASKE

YUMURTA MASKESİ

1 adet yumurta
5 kaşık Hindistan cevizi yağı

Birbirine karıştırılan Hindistan cevizi yağı ve yumurta, saç diplerinden saç uçlarına kadar sürülmeli ve bir poşet yardımı ile sarılarak yarım saat süre ile bekletilmektedir. Daha sonrasında nemlendirici bir şampuan ile yıkamalı ve bol su ile durulanması gerekmektedir. Eğer Hindistan cevizi yağı, ciltte herhangi bir kızarıklık ya da alerjik durumu yol açmıyor ise yanma durumu ortadan kalkana kadar her gün kullanılması gerekmektedir.

EN İYİ SÜLFATSIZ ŞAMPUANLAR HANGİLERİ? Öğrenmek için tıklayın...

Oryalden yanan saçlara ne yapılır?

Oryalden yanan saçlara ne yapılır?

ALEO VERA MASKESİ

2 çay kaşığı gliserin
4 yemek kaşığı avokado yağı
2 çay kaşığı aleo vera jeli

Bütün malzemeler birbirine karıştırılmalı ve parmak uçlarına dökülerek, saç diplerine masaj yapılmalıdır. Kalan maskeyi de, saç uçlarına yedirerek sürülmektedir. Tamamı sürülen maske, 20 dakika boyunca saçlarda bekletilmeli ve şampuan ile yıkanarak saçlardan arındırılması gerekmektedir. Her gün uygulanabilen saç maskesi, belirli bir süre sonra saçlarda ki keçe görüntüsü ortadan kalkmaktadır.

JOJOBA YAĞI MASKESİ

1 çay kaşığı biberiye
4 yemek kaşığı jojoba yağı

Jojoba ve biberiye birbirine karıştırılarak, nemli saçlara önce diplerinden başlayarak sonrasında uçlara kadar sürülmektedir. 25 dakika saçlarda bekletildikten sonra, bol su ile durulanmaktadır. Elde edilen karışım, kuru ve loş bir ortamda 2 ay süre ile bekletilmektedir. Bu sayede yanma sorunu ortadan kalkana kadar kullanılmaktadır.

2020 Mango indirimi ne zaman başlıyor? İndirimden alınabilecek parçalar

İLİŞKİLİ HABER

2020 Mango indirimi ne zaman başlıyor? İndirimden alınabilecek parçalar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 31

sunam 11 ay önce

saclarım yanık oldugun ıcın dokuluyo bıle ne yapmalıyız

Gülseren Temel 1 yıl önce

Benim saçım yanmadı, fakat çok sık röfl e ombre vs derken çok kurudu, ben de nemlendirici ve onarıcı mega keratin setini denedim çok fark etti sanırım eşim bile saçını mı boyadın dedi. O kadar fark ettti yani...

Toplam 1 beğeni

deniz 1 yıl önce

saçlarım yandıktan sonra liquid keratinin ürünlerini tavsiye etmişti arkadşım onu kullandım benim yanan saçlarıma çok iyi gelmişti açıkcası

merve 1 yıl önce

saçlarım boyarken önceden yanmıştı sonra arkadaşımın tavsiyesiyle oil plex kullanmaya başladım boyarken kullanıyorum saçlrımı yakmadan güzelce boyuyorum

ayla 1 yıl önce

saçlarım yandıktan sonra arkadaşımın tavsiyesiyle liquid keratinin ürünlerini kullanmaya başladım gerçekten çok memnun kaldım saçlarımı kısa zamanda toparlamaya başladı

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun