Eczaneden alınan hamilelik testi nasıl yapılır? Evde hamilelik testi uygulaması

Beklenen adet dönemi tarihiniz geciktiyse ve bazı belirtilerden dolayı hamilelik şüphesine kapıldıysanız, eczaneden alacağınız çubuklu hamilelik testi ile hamile kalıp kalmadığınızı öğrenebilirsiniz. Hamile olup olmadığınızdan emin olmak için kan testi ile kesin sonuca varabilirsiniz! Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik testi doğru çıkıyor mu? Doğal yolla evde idrar testi

İster planlı ister plansız olsun son adet dönemi tarihinizin üzerinden epey bir vakit geçmişse ve artık vücudunuzda bazı değişik belirtiler de gözlemlediyseniz bu durumda hamile kalıp kalmadığınızdan şüphelenmeniz gayet normal! Bu heyecanlı ve stresli bekleyişinizin olumlu ya da olumsuz sonucunu net bir şekilde öğrenmek için eczaneden reçetesiz satın alabileceğiniz hamilelik testleriyle doğru sonuca varabilirsiniz. Günümüz teknolojisinde çeşitli yöntemlerle tespit edilebilen hamilelik durumunu belirlemek için faydalanabileceğiniz en ideal ürün: Çubuklu hamilelik testleri! Güvenilirliğinden emin olduğunuz hamilelik testi ile sizde anne olup olmadığınızı çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Olumlu ve olumsuz her sonuca kendinizi hazırladıktan sonra buyurun hamilelik testi yapılışına!

Kulağa hoş gelen en güzel bebek isimleri! Kuranda geçen kız ve erkek bebek isimleri anlamlarıİLİŞKİLİ HABERKulağa hoş gelen en güzel bebek isimleri! Kuranda geçen kız ve erkek bebek isimleri anlamları

Evde yapılabilecek en etkili ve doğal eski usul hamilelik testleriİLİŞKİLİ HABEREvde yapılabilecek en etkili ve doğal eski usul hamilelik testleri

hamilelik testi ne zaman ve nasıl yapılmalı?

hamilelik testi ne zaman ve nasıl yapılmalı?

EVDE HAMİLELİK TESTİ NASIL YAPILIR? HAMİLELİK TESTİ YAPILIŞI

Her ay başı düzenli olmasına rağmen bir ayın sonunda adet görülmediyse bu durumda ilk olarak akıllara hamilelik durumu gelebilir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerde kadınların o an ki sevinçle ümitlendiği hatta direkt olarak hamile kaldığını düşünmeleri bazen hayal kırıklığına uğratabiliyor. İşte bu durumu netleştirmek için evde yapabileceğiniz hamilelik testinde sonuç ne olursa olsun üzülmemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu hatırlatmadan sonra evde çubuklu hamilelik testlerinin nasıl uygulandığını adım adım sizlere aktardık...

  • İLK AŞAMA: Satın aldığınız hamilelik testi çubuğundaki idrar bölmesine idrarınızı yapın. Ancak, idrarı buraya dökmeden önce biraz idrar akıtmış olmaya dikkat edin.

(Kimi testlerin içinde plastik idrar toplama kapları mevcuttur. Bu kaplara idrar yapıp, çubuğa aktarmak daha kolaydır.)

- Eğer testin yanında kap verilmemişse, idrar örneği talimatlarını çok iyi okumalısınız. Çünkü bazı hamilelik testi talimatlarında, idrar bölmesine idrarı 5 saniyeden ne daha fazla, ne de daha az yapmanız belirtilir. Bu esnada kronometreden yardım alabilirsiniz.

- Çubuktaki sembolleri yukarı bakacak şekilde çevirdiğinize emin olun.

Evde hamilelik testi nasıl yapılır

Evde hamilelik testi nasıl yapılır

  • İKİNCİ AŞAMA: Plastik kap olan hamilelik testini uygularken; test çubuğunun içine idrar akıtmak için damlalık kullanabilirsiniz. İdrarı 5 ila 10 saniye hamilelik testine akıtın. Bazı markalarda bu süre daha farklı olabiliyor dikkat edin!
  • ÜÇÜNCÜ AŞAMA: Testin talimatında yazılan süre boyunca sonucu bekleyin. Sonuç penceresi yukarı bakacak hizada düz yüzeye test çubuğunu yerleştirin.

Standart süre ise; 1 ila 5 dakika arasıdır.

  • DÖRDÜNCÜ AŞAMA: Sonuçları kontrol edin. Talimat bölümünde yer alan sembollerin anlamlarına bakın ve hangi işaretlerin pozitif anlama geldiğini öğrenin.

- Testin ekran bölmesinde tek kırmızı çizgi çıkarsa, hamilelik durumu negatiftir. Eğer iki kırmızı çizgi çıkarsa hamilesiniz demektir. Ancak, bu bahsedilenlerden hiçbiri yoksa yeni bir test ile tekrar uygulamalısınız.

Hamilelikte bebeğin sağlıklı olması için okunacak dualar ve esmaül hüsna zikirleriİLİŞKİLİ HABERHamilelikte bebeğin sağlıklı olması için okunacak dualar ve esmaül hüsna zikirleri

HAMİLELİK TESTİ YANLIŞ ÇIKAR MI? HAMİLELİK TESTİ GÜVENİLİR Mİ?

İdrar yoluyla evde yapılan hamilelik testleri olumsuz sonuç vermesine rağmen hamile kalınmışsa, testte bir yanlışlık olduğundan değil kişinin testi yanlış uygulamasından kaynaklanır. Ancak Beta HCG testinin olumsuz çıkmasının hiçbir şekilde açıklaması yoktur. Eğer sonuç olumsuzsa ne dış gebelik ne de normal gebelik vardır. Halk arasında görülebilen yalancı gebelik durumu, kadınların arzuladığı baskın annelik isteği ile meydana gelmektedir.

Test sonucu olumsuz çıksa bile kişi kendisini hamile olarak görür. Hatta psikolojik rahatsızlık olan bu durum zamanla o kadar ilerler ki 9. ayda karın normal bir hamilelik dönemindeki kadar büyüyebilir. Seyrek görülen bu durum tamamen psikolojiktir.

hamilelik testi yanlış çıkar mı

hamilelik testi yanlış çıkar mı

Hamile kalmak için okunabilecek etkili dua ve sureler! Hamilelik için denenmiş manevi reçetelerİLİŞKİLİ HABERHamile kalmak için okunabilecek etkili dua ve sureler! Hamilelik için denenmiş manevi reçeteler

YANLIŞ NEGATİF SONUCU ÇIKMA NEDENLERİ:

Yukarıda bahsedilen durumun tam tersinin yani hamilelik meydana gelmesine rağmen testte olumsuz sonuç görülmesi yaygın karşılaşılan bir durumdur. Bu tarz durumlarda başka bir markaya ait test yaparak yeniden uygulayın.

Hamilelik testini doğru zamanda yapmamak testin yanlış çıkmasına neden olabilir. Regl dönemini düzenli olarak geçiren kadının yumurtlaması regl döneminin ilk gününden ortalama 14 gün sonra gerçekleşir. Her kadında aynısı görülmeyen bu durumda regl olmaya yakın zamanda yumurtlama olabilir. Bu durumda regl sonrası uygulanan testin doğru çıkmaması sonucunu doğurur.

Testin yanlış çıkmasının bir diğer sebebi de hamilelik testinin kaliteli olmaması veya üretim sırasında idrarın hormonu tespit edememesinden oluşmaktadır. 

HAMİLELİK TESTİNDE SİLİK ÇİZGİ NEDEN OLUR?

Hamile kalıp kalmadığını öğrenmek için büyük bir heyecanla eczaneden hamilelik testi alıp uyguladıysanız sonucunda silik bir çizgi görmek kafanızı karıştırabilir. Hamilelik testinde silik çizgi çıkmasının başlıca nedenleri ise şunlardır:

1- Testin talimatlarına gereğince uymamak, 2- hamilelik testini yapmak için çok erken safhasında olmak, 3- idrarın buharlaşmasından dolayı ya da 4- kimyasal gebelik durumundan kaynaklı sebeplerin sonucunda çizgiler silik çıkabilir. Bu tarz bir durumda yapılması gereken en doğru müdahale testi yeniden uygulamak olacaktır.

Hamilelikte İmplantasyon kanaması nedir? Yerleşme kanaması ile adet kanaması nasıl ayırt edilirİLİŞKİLİ HABERHamilelikte İmplantasyon kanaması nedir? Yerleşme kanaması ile adet kanaması nasıl ayırt edilir

HAMİLELİK TESTİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • - Hamilelik testini yapmak için en uygun aralık gündüz vaktidir. Gün içerisinde daha geç aralıkta yapılan hamilelik testi çok su içmeye bağlı olarak idrarın fazla su içermesinden dolayı olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.
  • - Hamilelik testini yapmadan önce son kullanma tarihini kontrol edip uygulayın.
  • - Hamilelik testini uygulamadan 2 saat önce sıvı alımı gerçekleşmemelidir.
Zevk suyundan hamile kalınır mı? Hamile kalmayı kolaylaştıran etkenler

İLİŞKİLİ HABER

Zevk suyundan hamile kalınır mı? Hamile kalmayı kolaylaştıran etkenler
Sifonu çekerken çıkan sonuç korkuttu! Gerçeği öğrenince gözlerinize inanamayacaksınız

İLİŞKİLİ HABER

Sifonu çekerken çıkan sonuç korkuttu! Gerçeği öğrenince gözlerinize inanamayacaksınız

BİR YORUM YAPIN 7

Aysel 2 yıl önce

Ben 3 kez idrar testi yaptım cif çizgi çıktı ama kan testin de hamile.olmadigim söylendi günüm 15 gün geçti daha sonra yoğun bi iki gün kanamam oldu doktora gitmedim düşük yapmış ola bilir miyim ?

Toplam 3 beğeni

Leyla 2 yıl önce

Tüplerim bağlı yedi yıl oldu âdet düzensizliğim oluyor ama ilk defa hamilelik belirtileri var acaba mümkün mü bu durum

Toplam 1 beğeni

Akile 3 yıl önce

3 gundur mide bulantim gecmedi halsizlik var acaba hamilemiyim bilmiyorum bunlar hamilelik belirtisimi

Toplam 2 beğeni

burccu 4 yıl önce

bi test yaptırsan fena olmaz

Toplam 2 beğeni

Yasemin 4 yıl önce

Mrb benim adetim 28 gün bittince adet oluyom adetim düzene girmesi için hap kullaniyom bugün 29 günüm hala olmadim sabah bir leke kan geldi artık gelmedi orkide kullandim kahverengi akinti geldi sizce neden

Toplam 8 beğeni

Gamze 4 yıl önce

Com o hamilelik belirtisi olabilir

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun