El bezi nasıl temizlenir?

Mutfaklarda en çok kullanılan eşyaların başından el bezleri gelir. Mutfak temizliğinden çok sık kullanılan el bezleri çoğu zaman yanlış temizlenerek tam anlamıyla dezenfekte olmazlar. Peki, el bezleri en doğru şekilde nasıl dezenfekte edilmelidir? İşte yöntemi...

Sofraya çay döküldüğünde ya da tezgahın üzerine bir yemek artığı yapıştığında eliniz hemen el bezlerine gider. Mutfaktaki pek çok alanda kullanılan el bezleri haliyle çok çabuk kirlenerek mikrop barındırmaya başlarlar. Bu nedenle el bezleri, çok iyi bir şekilde dezenfekte edilmelidirler. 

İşte sizlere el bezlerini dezenfekte ederek tertemiz olmalarını sağlayacak yöntem...

1. Yöntem

El bezleri dezenfekte etmek için kullanılan en sağlıklı yöntem el bezlerini kaynatmaktır. Küçük bir tencerenin içine ağzına kadar su doldurun. İçine bir miktar çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı ekleyin. Bu karışımı ocağın üzerine koyun ve el bezlerini içine koyarak ocağın altını yakın. Bu şekilde kaynatmaya başlayın ve ara sıra karıştırın. El bezlerinin tamamen kaynadığından ve lekelerinin çıktığından emin olduktan sonra çıkarın ve musluğun altında bir kez daha yıkayarak asın. 

2. Yöntem

Derin bir kabın içine sıcak su ekleyin. Sıcak suyun içine sirke koyun ve el bezlerini bu suyun içine bastırın. El bezlerini sirkeli suyun içinde en az yarım saat bekletin. Daha sonra çıkarın ve duru su ile yıkadıktan sonra iyice sıkarak asın. 

3. Yöntem

Yine derin bir kabın içine elinizin dayanacağı kadar sıcak su koyun. Bir adet kalıp sabunu farklı bir yerde rendeleyin. Sabun rendesini sıcak suyun içine koyun. El bezlerini de sıcak suyun içine bırakın ve elinizle çitileyin. Yıkadığınız el bezlerini durulayın ve sıkın.

NOT: Yıkadığınız el bezlerini asla katlamayın. Bunun yerine  açık bir şekilde havadar bir yerde kurutun. 

Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?
Bulaşık makinesi tabletinin farklı kullanımları

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşık makinesi tabletinin farklı kullanımları
Deri çantadaki kötü kokular nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Deri çantadaki kötü kokular nasıl geçer?

BİR YORUM YAPIN 2

yıldızturan 5 yıl önce

Temilk bezlerini nasıl toz bırakmadan temizlerim

yıldız 5 yıl önce

Temizlik bezlerindeki tozu nasıl giderimm

Toplam 2 beğeni