Banyo için ev yapımı temizleyiciler

Özellikle de kir ve bakterilerin yoğun olarak biriktiği banyoları temizlerken kullanabileceğiniz doğal temizleyicileri sizler için araştırdık. İşte o yöntemler...

Temizlik malzemelerinde kullanılan kimyasal ürünler sağlık açısından son derece zararlıdır. Bu nedenle ev hanımları temizlik yaparken, dışarıda satılan zararlı kimyasal ürünleri kullanmak yerine tercihini doğal ürünlerden yana kullanmalıdır. Peki, ev temizliğinde hangi ürünler kullanılmalı?

İşte banyonuzda kullanabileceğiniz doğal temizleyiciler...

1- ANTİBAKTERİYEL SPREY

Malzemeler: 1/2 su bardağı beyaz sirke, 3 su bardağı su, sprey şişesi, 15 damla lavanta veya çay ağacı yağı. 

Yapımı: Yukarıda bahsedilen tüm malzemeleri sprey şişesine koyalım. İyice karıştırdıktan sonra gönül rahatlığıyla kullanalım.

2- KLOZET TEMİZLEYİCİ

Malzemeler: 1/2 su bardağı karbonat, 1/4 su bardağı oksijenli su, 1 su bardağı sıcak su, 1/4 su bardağı sıvı zeytinyağlı sabun ya da arap sabunu, 10 damla uçucu yağ,1/4 su bardağı sirke, Kap ve plastik şişe.

Yapımı: Tüm malzemeleri iyice karıştıralım. En  sonunda sıcak su ekleyerek yavaşça karıştıralım. Ardından karışımı şişeye koyup klozet içine sıkalım. 10 dakika beklettikten sonra fırça ile ovalayarak sifonu çekelim ve temizliği bitirelim.

3- DUŞTAKİ SU LEKELERİ İÇİN:

Malzemeler: 1 su bardağı Epsom tuzu, 1/2 su bardağı karbonat, Kap, 1/4 su bardağı sıvı bulaşık sabunu, pamuklu bez ve kağıt havlu. 

Yapımı: Karıştırma kabında tüm malzemeleri karıştıralım. Ardından nemli bir pamuklu bezi karışıma batırarak duş kabinindeki lekeli bölgeleri silelim.

Düşen fayans nasıl yapıştırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Düşen fayans nasıl yapıştırılır?
Sivrisinekleri evinizden uzaklaştıracak yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Sivrisinekleri evinizden uzaklaştıracak yöntemler
Hangi zemin nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi zemin nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0