Evde hangi eşyalar yangına neden olur?

Elektrik olan her yerde ateş çıkma durumu büyük bir olasılıktır. Böyle acil bir durumla karşı karşıya kalınmaması için tedbiri elden bırakamamak gerekir. Evde hangi eşyaların yangına neden olduğunu Yasemin.com olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Geçtiğimiz günümüze kadar olan yangın kazalarının iç sebebinde ihmalkarlığın veya unutkanlığın olduğu ispatlanmıştır. Kazalarda gittikçe artış olması önlemenin yolu bilinçlenmekten ve öğrenilenleri uygulamaktan geçmektedir. Ev kazalarının başında gelen yangınları önlemek için neler yapılmalıdır? Hangi ev eşyaları evde yangın çıkarmaya neden olmaktadır? Yanıtlar için sayfamızı takip ediniz...

Evde hangi eşyalar yangın çıkarır?

Evde hangi eşyalar yangın çıkarır?

EVDE YANGIN ÇIKARAN EŞYALAR

- Uzatma kablolarını belirli aralıklarla kontrol etmeye özen gösteriniz. Taktığınız fiş çalışmıyor veya elektrik çıkarıyorsa kesinlikle kullanmak için zorlamayınız.

- Ampuller bir diğer tehlikeli yangın maddesi olabilir. Çektiği voltajdan yükseği yüklemek yerine düşün voltajlı kullanmaya özen gösteriniz.

- Mum kullanırken merkezi yerlerde durmamasına dikkat ediniz. Genellikle cam vazonun içinde durmalarını sağlayınız.

- Saç kurutma makinesi maşa gibi malzemeleri kullanırken açık düğmesinde kalıp kalmadığına dikkat ediniz. Dalgınlıkla açık bıraktığınız zaman yangın riski taşıyabilir.

- Ekmek kızartması, tost makinesi gibi ev eşyalar, uzun süre açık kaldıklarında yangın riski taşıyabilir. Bu tarz makinelerin fişini kullandıktan sonra çekmeyi unutmayınız.

- Çaydanlıklar çok masum duran eşyalar olsalar bile su ocakta kaynarken unutulduğu taktirde yangına davetiye çıkaracaktır. 

Ev sauna modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Ev sauna modelleri

BİR YORUM YAPIN 0