Telgraf çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Yapraklarının renkli ve çizgili olmasından dolayı halk arasında damat pijamasını adının verildiği Alacalı Telgraf Çiçeği bir çok evde görülmektedir. Kara sevda çiçeği olarak da bilinen telgraf çiçeği bakımı nasıl bakılır ve çoğaltılır? Telgraf çiçeği ile alakalı merak edilen ayrıntılar sayfamızda...

Ana vatanı Amerika olan Telgraf çiçeği, Meksika ve Kolombiya civarındadır. Fazla sulak çalılık yerlerde ve yağmur alan ormanlarda yetişir. Tradescantia adı olarak da bilinen Telgraf çiçeğinin yetiştirilmesi ve çoğaltılması ile alakalı bilgileri sizler için paylaşıyoruz. Telgraf çiçeğinin özellikleri nedir? Nasıl çoğaltılır ve yetiştirilir? Merak edilen bilgiler için sayfa altına göz atınız...

Telgraf Çiçeği

Telgraf Çiçeği

TELGRAF ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Evlere en uygun bitkilerden biri olan Telgraf çiçeği, güneş almadığı taktirde çiçek açmayacaktır. Direkt gelen güneş ışınlarından koruyunuz.

- Susuz kalmakla kolay kolay solmayan bu çiçeğin düzenli sulamasını yine de ihmal etmeyiniz. Sulu ortamlarda da yetiştirebilirsiniz. Musluk suyunu çok sever.

- Yeteri kadar ışık almayan ortamlarda yetişen Telgraf çiçeği ışığın yetersiz olduğu karanlık mekanlarda da rahatlıkla bakılabilir.

- Kış aylarında çok fazla soğuya maruz kaldığında üst dallarında kuruma gözlenebilir. Soğuğa maruz bırakmayınız.

- Çoğaltılması çok kolay olan Telgraf çiçeğini, dallarından kırarak toprağa ekmeniz yeterli olacaktır. Bir gün gibi kısa süre içerisinde köklenmeye başlar.

- Parazit ve hastalık sorunu yoktur. Toprak seçme özelliği yoktur. Gübreye de ihtiyaç duymamaktadır.

Tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Pratik çiçek motifi yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Pratik çiçek motifi yapımı

BİR YORUM YAPIN 0